Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Milleti arkasına almayan hiçbir hareket, devlet yönetimi, iktidar ve yerel yönetim başarı sağlayamaz. Mutlaka işin arkasında milleti görmek, tutmak lazım" dedi.
Körfez Belediyesi yeni hizmet binası, kavşak ve otopark açılış töreninde konuşan Ergün, Körfez Belediyesince yapılan hizmetlerin ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Bu hizmetlerin çok güzel ve sevinç duyulacak hizmetler olduğunu belirten Ergün, "Çünkü her birisinin insana dokunan, doğrudan doğruya insanın hayatını kolaylaştıran yönleri var. İnsanların şık bir mekanda bu hizmeti alması başlı başına önemli bir şey" diye konuştu.
Ergün, 11 yıl önce hizmet kadrosu olarak yola çıktıklarını vurgulayarak, Türkiye'nin gerçekten çok hizmete ihtiyacı olduğunu anlattı.
Bütün dünyayı dolaştıklarını, birçok ülkenin kendilerinden çok daha ileride olduklarını gördüklerini ifade eden Ergün, "Halbuki bizim onlardan çok daha iyi bir noktada olmayı çoktan hak ettiğimizi gördük ama maalesef ülkedeki istikrarsızlıklar, yanlış anlayışlar ve kötü yönetim dönemleri bizim bu hizmetlerde geri kalmamıza neden oldu" şeklinde konuştu.
Ergün, son 11 yıl içerisinde ülkenin toparlandığına işaret ederek, herkesin Türkiye'nin ekonomi, siyaset ve hizmetlerdeki toparlanmasına gıbta ile baktığını vurguladı.
Cumhuriyet'in 90. yılında birçok şehirde önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Daha 15 gün olmadı, Marmaray Projesi'ni hayata geçirdik. Aynı anda birçok proje birden Türkiye'nin her yerinde yürüyor. Karadeniz'de dağlar deliniyor, kuzeyden güneye otobanlar yapılıyor. Çok sayıda hızlı tren projesi bitti, devam eden projeler var. Bunlar devasa işler ve hepsi aynı anda yürüyor. 'Bir tanesini şimdi yapalım, bir tanesini 10 sene sonra yaparız' diye bir şey yok. Eskiden öyleydi ama şimdi öyle değil. 10 senede, 100 senede düşünülecek işler 1 yıl içerisinde başlanıyor ve hepsi birden devam ediyor. Bütün bunlar Türkiye'nin neleri başarabileceğini gösteren önemli işlerdir."
- "2023'ün Türkiye'si bambaşka Türkiye olacak"
Bakan Ergün, 2023 Türkiye'sinin bambaşka bir Türkiye olacağını vurgulayarak, hizmet anlayışı, istikrar ve güven ortamının devam etmesi durumunda 10 yılda büyük gelişme kaydedeceklerini söyledi.
"Türkiye, geçmişin boş, lüzumsuz tartışmalarını geride bıraktı, hizmete odaklandı" diyen Ergün, "Önümüzdeki 10 yılda da işimiz, gücümüz bu. Bizim işimiz hizmet. Çünkü arkada millet var. Büyük bir güç. Arkasında millet olmayan hiçbir şey başarılı olamaz. Milleti arkasına almayan hiçbir hareket, devlet yönetimi, iktidar ve yerel yönetim başarı sağlayamaz. Mutlaka işin arkasında milleti görmek, tutmak lazım. Onun için milletimizle beraber bu yolculuğa devam ettiğimiz müddetçe şehirlerimiz de ülkemiz de her açıdan gelişmeye devam edecektir. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum."
Son Dakika › Güncel › Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Kocaeli'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?