Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Türkiye'de istikrarsızlık, kötü yönetim dönemi bizim bu hizmetlerde geri kalmamıza neden oldu."

08.11.2013 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, " Türkiye'de istikrarsızlık, kötü yönetim dönemi bizim bu hizmetlerde geri kalmamıza neden oldu. Son 11 yılda öyle bir toparlandık ki, ülkemize herkes gıpta ile bakıyor" dedi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Körfez Belediyesi hizmet binası, Köprülü Kavşak ve Belediye otoparkının açılışına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin hizmet üretiminde geldiği noktayı değerlendirdi. Açılışa Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, birçok protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Bakan Ergün, Körfez Belediyesinin bu hizmetlerinin önce şehre hayırlı olmasını diledi. Bunların çok sevinç duyulacak hizmetler olduğunu anlatan Ergün, şunları söyledi: "Her birisinin insana dokunan ve insanın hayatını kolaylaştıran bir yönü var. Herkesin şık bir mekanda bu hizmetleri alması ve huzur duyması önemli bir şey. Buraya geldiklerinde, 'Arabamı nereye koyayım' diye bir sıkıntıda kalmaması çok güzel bir şey. Büyükşehir de araba başımıza bela oluyor. O yönden insana dokunan bir şey. Şuradaki kavşakta aynı şekilde. Bu tür çalışmalar özellikle transit geçişleri bir yük olmaktan çıkarıyor. Bunu yaptıkları için Körfez Belediyesi'ni tebrik ediyorum."

Ergün, 11 yıl önce hizmet kadrosuyla yola çıktıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin gerçekten çok hizmete ihtiyacı var. Türkiye'de istikdarsızlıklar, kötü yönetim dönemi bizim bu hizmetlerde geri kalmamıza neden oldu. Son 11 yıl öyle bir toparlandık ki, ülkemize herkes gıpta ile bakıyor. Türkiye'de son 11 yıldaki değişimi görenler gıpta ediyor. Ne kadar şükretsek az. Türkiye değişirken içinde bulunduk. Şehrimiz de çok değişti ve daha da değişecek." Geçen 10 yıldan kat kat daha fazlası yapılacağını anlatan Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "2023'ün Türkiyesi'ni planlıyoruz. Şehirlerde çok önemli projeleri hayata geçirdik. Birçok proje birden aynı anda ilerliyor. Körfez köprüsü devam ediyor. Bunlar ülke genelinde şehirleri, bölgeleri, kıtaları birbirine bağlayan projelerdir. Hepsi aynı anda gidiyor. Birini şimdi yapalım, birini sonra yaparız. Öyle bir şey yok. Şimdi öyle değil. Bunlar Türkiye'nin neleri başarabileceğini gösteren önemli işlerdir. 2023'ün Türkiyesi bambaşka bir Türkiye olacak. Sadece 10 yıl var. Eğer bu istikrar ve güven ortamı devam etsin, Türkiye boş tartışmalarını geride bıraktı, hizmetlere odaklandı ve başardı Türkiye bunları. Bundan sonraki 10 yılda da işimiz gücümüz bu. İşimiz hizmet gücümüz millet. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Çünkü arkamızda millet var. Milleti arkasına almayan hiçbir iktidar başarı sağlayamaz. Milletimizle beraber bu yolculuğa devam ettiğimiz sürece ülkemizde kalkınmaya devam edecektir. Bu hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum."

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ise, Körfez'in sınırlarının genişlediğini belirterek şunları söyledi: "Nüfusunun artışına bağlı olarak hizmet kalitesinin artırılması gerekiyordu. Bunun için bu binanın inşasına karar verdik. Bu binanın yapımında başta bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Göreve geldiğimiz dönemden bu yana halkımızın ihtiyacı ne varsa, ilçe yönetimimiz ve büyükşehir belediyesi olarak gerekli ne varsa yapıyoruz. Artık Kocaeli bütün köyleriyle beraber bir metrekare plansız yerimiz yok. Artık onlarca köyümüze atık su arıtma tesisi yapıyoruz. Hizmet kalitemizi her geçen gün geliştireceğiz. Körfez'e atık su bırakmıyoruz. Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına hepimiz birlikte çaba gösteriyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Körfez ilçemize yakışıyor" dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da konuşmasında, otoparkın halkımıza hayırlı olmasını diledi. Körfez ilçesinin ekonomik ve ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı bir bölge olduğunu anlatan Topaca, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle TÜPRAŞ ve diğer petro-kimya firmalarının olduğu önemli bir bölgedeyiz. Nüfusun artması ve bu faaliyetlerin çoğalmasıyla zaman zaman sorunlar artıyor. İhtiyaçlar bitmez. Körfez'in kamu ve sağlık alanında da ihtiyacı çoktur. Adım adım bunları yapıyoruz. Bu konuda bize destek olan bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikten güç doğuyor. İnşallah bu uyumlu çalışma bundan sonra da devam edecektir. Bundan ilimiz kazanacaktır."

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Ergün ve protokol üyeleri yapımı biten hizmetleri dolaşarak bilgi aldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement