Bingöl'de 23 Nisan Bayramını Minikler Türkçe ve Kürtçe Türkülerle Kutladı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de 23 Nisan Bayramını Minikler Türkçe ve Kürtçe Türkülerle Kutladı

Bingöl\'de 23 Nisan Bayramını Minikler Türkçe ve Kürtçe Türkülerle Kutladı

Bingöl'de 23 Nisan Bayramını minikler Türkçe ve Kürtçe türkülerle kutladıBİNGÖL'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23.04.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de 23 Nisan Bayramını minikler Türkçe ve Kürtçe türkülerle kutladı

BİNGÖL'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kentteki Düzağaç Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerden oluşan koro Türkçe ve Kürtçe türkülerle öğrenci ve velilerini coşturdu.

Bingöl'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında renkli görüntüler ortaya çıktı. Yöresel oyun ve çeşitli gösteriler sergileyen minik öğrenciler, bayramlarını doyasıya yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Düzağaç ortaokulu'nda düzenlenen törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Yunus Kotaman, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, "Bugün ulusal egemenlik çocuk bayramının 96.yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içindeyiz, Aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrencilerim, her fidanı sevgiyle büyüten fedakar öğretmen arkadaşlarım cumhuriyet güneşi Türkiye büyük millet meclisinin açılışının 96. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz ulusal egemenlik çocuk bayramını sevinçle ve coşkuyla kutluyorrum" dedi.

TÜRKÇE, KÜRTÇE TÜRKÜLER

Törende çeşitli okul öğrencilerinden oluşan koro, Türkçe ve Kürtçe türkülerle öğrenci ve velilerini coşturdu. Öğrenciler velileriyle birlikte halay çekerek gönüllerince öğlendi. Tören daha sonra Bingöl'deki ilkokullarda eğitim gören öğrencilerin, şiir, koro müzik, 'kol bastı' ve halkoyunları gösterileriyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de 23 Nisan Bayramını Minikler Türkçe ve Kürtçe Türkülerle Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement