Bingöl'de sebze fideleri ile silajlık mısırlar denetlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bingöl'de sebze fideleri ile silajlık mısırlar denetlendi

29.07.2023 11:29  Güncelleme: 11:30

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile dağıtılan sebze fideleri ile silajlık mısırların arazide incelenmesini gerçekleştirdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır, çiftçilere dağıtılan fidelerin arazi kontrolünü yaparak tarım arazilerinin etkinleştirilmesi projesinin önemini vurguladı.

Bingöl'de sebze fideleri ile silajlık mısırlar denetlendi

BİNGÖL - Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yüzde 75 hibe ile dağıtılan sebze fideleri ile silajlık mısırlar arazide teknik ekipler tarafından incelendi.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır, beraberindeki teknik ekiple TAKEP kapsamında mayıs ayında yüzde 75 hibe ile çiftçilere dağıtımı yapılan sebze fidelerinin arazi kontrolünü yaptı. 215 çiftçiye 600 dönüm arazide ekilen fideleri yerinde inceleyen Bahadır, amaçlarının tarım arazilerinin etkinleştirilmesi olduğunu belirterek, "Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi çerçevesinde tesis edilen sebze üretim alanımızdayız. 2023 yılında yüzde 75 hibe ile 600 dönümlük bir alanda 215 çiftçimize domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtımı gerçekleştirildi. Üreticilerimizin girdi maliyetlerini düşürmeyi ve yerinde üretim yaparak üreticilerimize daha ucuz ve güvenilir gıda sunmayı hedefliyoruz. Ben projemizin yerelde ilimize, genelde de ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de sebze fideleri ile silajlık mısırlar denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement