Binlerce Kişi Yeniden Tahrir Meydanında Toplandı - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi Yeniden Tahrir Meydanında Toplandı

Binlerce Kişi Yeniden Tahrir Meydanında Toplandı

Mısır'ın başkenti Kahire'de, bugün cuma namazının ardından binlerce kişi yeniden Tahrir Meydanı'nda toplandı.

08.06.2012 17:15

Mısır'ın başkenti Kahire'de, bugün cuma namazının ardından binlerce kişi yeniden Tahrir Meydanı'nda toplandı. Göstericiler, Yüksek Askeri Konsey'in istifasını istediler ve Mübarek döneminin son başbakanı Ahmet Şefik'in adaylığının düşürülmesi çağrısında bulundu.

Sıcağa rağmen 2 bin protestocu meydanda 'Mübarek idam edilsin, Şefik adaylıktan çekilsin' şeklinde, ordu ve Şefik karşıtı sloganlar attı.

Akşam saatlerinde Tahrir Meydanı daha da hareketlenecek. Meydanda Şefik'in temsili mahkemesi yapılacak. 16-17 Haziran da Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmasını engellemek için kararını verecek. Mübarek döneminin son 5 yılında üst düzey görev alanların parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmalarının önünü kapatıyordu.

Anayasa Mahkemesi söz konusu yasanın anayasaya uygunluğu kararını 14 Haziran'da açıklayacak. Mahkemenin Şefik'in seçimlere katılamaz kararını vermesiyle seçimlerin sil baştan 12 adayın katılımıyla yeniden yapılacağı tartışılıyor.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak. İkinci turunda, birinci turda en yüksek oyu alan iki aday Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi ile Ahmet Şefik yarışacak.

Mısır'da cumhurbaşkanı adayı Ahmet Şefik ile seçimin birinci turunda yarış dışı kalan eski aday Hamdin Sabbahi'nin İskenderiye kentinde gizlice bir görüşme gerçekleştirdikleri bildirildi. Şefik-Sabbahi görüşmesinde neler görüşüldüğü merak ediliyor.

Mısır'da, aylar süren çıkmazın ardından, siyasi partiler yeni Anayasa'yı hazırlayacak komisyonun nasıl seçileceğine karar verdi. 100 üyeli komisyon, siyasetçiler, ordu, polis ve yargı mensupları, sendika temsilcileri ve Müslüman ve Hristiyan dini liderlerden oluşacak.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi Yeniden Tahrir Meydanında Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement