Birol Ünel, Netekim Karakolunda Rol Aldı - Son Dakika
Güncel

Birol Ünel, Netekim Karakolunda Rol Aldı

Birol Ünel, Netekim Karakolunda Rol Aldı

Almanya'da yaşayan ünlü sinema oyuncusu Birol Ünel, Mersin'in Erdemli ilçesinde çekimleri devam eden Netekim Karakolu adlı filmde rol aldı.

25.02.2014 13:12  Güncelleme: 13:08

Almanya'da yaşayan ünlü sinema oyuncusu Birol Ünel, Mersin'in Erdemli İlçesi'nde çekimleri devam eden 'Netekim Karakolu' adlı filmde rol aldı.

Bugüne kadar Avrupa'da birçok filmde rol alan ve 'Duvara Karşı' filmi ile de çıkış yapan Birol Ünel, filmde Alman bir turisti canlandırdı. Rol aldığı film hakkında açıklamalarda bulunan Ünel, Türkiye'de özellikle de doğum yeri olan Silifke İlçesi'ne geldiğinde gösterilen sıcak ilgiden dolayı kendini krallara benzettiğini söyledi. Türkçesi zayıf olmasından dolayı Mersin Üniversitesi Çeviri Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Emra Durukan'ın tercümanlık ettiği Ünel, "Memleketimin Silifke olmasından dolayı farklı ve nostaljik anılarım var. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Silifke memleketim olmasına rağmen uzun yıllar Almanya'da yaşadığım için şimdi kendimi bir turist gibi hissediyorum" dedi.

Genel olarak genç bir ekiple çalışmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Ünel, Türkiye'deki 12 Eylül 1980 darbe döneminin filme taşınması konusunda ise şöyle konuştu:

"Bir araç olarak film zaten yapısı gereği halka topluma açıktır. Sununla bağlantılı olarak sadece Türk değil ama Almanya, İspanya neresi olursa olsun, iktidarlar kamuya doğru bilgiyi taşımak güncel kararları paylaşmak adına büyük bir sorumluluk taşırlar. Bunu her şeyden önce anmak gerekir ve ben bunu çok önemsiyorum. Çünkü sorumlulukla da ilgili bir şeydir. Bir adım daha ileriye gidecek olursak Netekim Karakolu filminin çekimi ile ilgili olarak bazı olayları ve gelişmeleri siyesi, ideolojik ve toplumsal konular olabilir bunlar. Film ve çeşitli dokümantasyonlar aracılığı ile kayıt altına alıp o dönemde yaşanılanları ayrıntıları ile göstermek benim için önemli ve bu boyutunu da çok önemsiyorum. Filmi daha ayrıntılı konuşacak olursak, sinema dünyası açısından konuşmak gerekirse ben bir film eleştirmeni değilim. Söylediğim ifadeler öznel olabilir. Ben bir sinema sanatçısıyım ancak çok fazla sinemaya gidip film izleyen kişi de değilim ve ben bir oyuncuyum. Çok güzel bir senaryo var ortada ve bu konuda ilk adımlar atılmış Almanya'dan gelerek senaryonun bir parçası oldum filmde oynadım ve çok keyif aldım."

Film Yönetmeni Yasin Korkmaz ise Birol Ünel'in filmde rol alması için 3 ay önce görüştüklerini ve sanatçının da kendilerini kırmadığını belirterek şunları söyledi:

"Filmde Alman bir turist karakterini canlandırıyor. Filmin bölümlerini tamamını Almanca çektik. Filmin ana konusunda macera filmi çekmek isteyen gençlerin birinin Almanya'da çalışan bir akrabaları var. Türkiye'ye gelirken bir film makinesi getiriyor. İhtilal döneminde Almanya'da yaşayan vatandaş turistik geziye geliyor ve araçları bozuluyor ve otostop çekiyor. Kendisi hiç Türkçe bilmiyor. Bu esnada ihtilal oluyor ve yolda karakolun başçavuşuna denk geliyor. Alman Türkçe bilmiyor komutan da Almanca bilmiyor ve aralarında anlaşmazlık çıkıyor. Derdini anlatamıyor ve casus suçlaması ile karakola götürülüyor. Burada kısa bir işkence gördükten sonra komutanın karşısına çıkartılıyor. Kendisini karakol komutanı da sorguluyor ve kendisini örgüt üyesi olmaktan Adana'da bulunan Sıkıyönetim Mahkemesi'ne sevk ediyor." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birol Ünel, Netekim Karakolunda Rol Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement