Bitlis'te 130 PKK'lı İçin Şehitlik Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te 130 PKK'lı İçin Şehitlik Kuruldu

Bitlis\'te 130 PKK\'lı İçin Şehitlik Kuruldu

Çeşitli tarihlerde öldürülen 130 PKK'lının bulunduğu sözde 'PKK Şehitliği' açıldı.

19.10.2013 14:04  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farklı tarihlerde girdikleri çatışmalarda öldürülen 130 PKK mensubunun gömüldüğü Bitlis merkeze bağlı Yukarı Olek köyündeki yapımı tamamlanan sözde 'PKK Şehitliği', Bitlis ve civar illerden gelen binlerce kişinin katıldığı törenle açıldı.

AÇILIŞA BDP'LİLER KATILDI

Açılış törenine BDP milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür ve Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP MYK üyesi Saadet Becerikli, BDP PM üyesi Sırrı Sever, BDP Bitlis, Batman, Muş, Van, Siirt il ve ilçe örgütleri, MEYA-DER Amed, Muş, Bitlis, Siirt temsilcileri, Tatvan, Siirt, Eruh, Varto, Bulanık, Erentepe, Güroymak, Malazgirt, Belenoluk (Heşêt) belediye başkanlarının yanı sıra binlerce kişi katıldı.

"ŞEHİTLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"

Törende konuşan BDP'li milletvekili Özdal Üçer, bugünlere PKK'lıların ve onların silahlarının sayesinde geldiklerini söyledi. Bugünlere gelinmesi için emek sarf edenleri selamladığını belirten Üçer, şu ifadeleri kullandı: "Bizler bugün burada, bu topraklarda yaşıyorsak ödenen bedellerin sayesinde yaşıyoruz. Burada yatan bu şehitlerimize borçluyuz bunu. Halkımız dört parçada onurlu mücadelesini sürdürüyor. Bugün yine Rojava'da mücadele ediyor, özgürlüğe kadar da mücadeleye devam edeceğiz."

DAHA ÖNCE YIKILMIŞTI

Daha önce de Bitlis merkeze bağlı Ölek köyünde inşaası devam eden 'sözde PKK şehitliği' mevzuat hükümlerine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yıktırılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bitlis'te 130 PKK'lı İçin Şehitlik Kuruldu - Son Dakika


Advertisement