BM Kıbrıs Özel Danışmanı Eide Görevinden İstifa Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

BM Kıbrıs Özel Danışmanı Eide Görevinden İstifa Etti

16.08.2017 19:50

- BM Kıbrıs Özel Danışmanı Eide görevinden istifa ettiCENEVRE - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide görevinden istifa etti.

- BM Kıbrıs Özel Danışmanı Eide görevinden istifa etti

CENEVRE - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide görevinden istifa etti.

BM Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ülkesi Norveç'te düzenlenecek parlamento seçimlerine katılmak üzere görevinden ayrılma talebinde bulunduğu bildirildi. Açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, özel danışmanlık görevinde geçirdiği 27 ayda Kıbrıs sorununa kalıcı ve sürdürülebilir çözüm bulunması konusunda daha önce hiç görülmemiş bir ilerleme sağlanmasına yardımcı olan Eide'ye teşekkür ettiği duyuruldu.

Eide, 3 Ağustos'ta KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'e ayrı ayrı veda ziyaretinde bulunmuş ve adadan ayrılarak ülkesi Norveç'e dönmüştü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BM Kıbrıs Özel Danışmanı Eide Görevinden İstifa Etti - Son Dakika


Advertisement