Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Operasyonlar Direktörü John Ging, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki insani durumun kaotik, umutsuz ve tehlikeli olduğunu bildirdi.
BM OCHA Operasyonlar Direktörü Ging, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Orta Afrika'da, birbirini hedef alan Müslümanlar ve Hristiyanların arasındaki dini çatışmanın sonucu ortaya çıkan zulümlerden, büyük ölçüde masum insanların zarar gördüğünü söyledi.
Orta Afrika'daki durumun uluslararası toplumun gündeminde olması gerektiğini dile getiren Ging, iyi niyetli girişimlere ve geçici yönetime rağmen bunun halkın güvenliğini sağlama anlamına gelmediğini ifade etti.
Çatışmanın dini boyuta varmasının siviller arasında inanılmaz bir korkuya neden olduğunu kaydeden Ging, 4,5 milyondan fazla kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu, ondan da önemlisi korunmaya ihtiyaçları bulunduğunu bildirdi.
Bölgede yaşanan acının dünyanın en kötüleri arasında gösterilebileceğini ifade eden Ging, BM'deki konuşmasında, bölgedeki durumun daha da kötüye gittiğini söyledi.
Ging, çocukların okullarının büyük çoğunluğunun işgal edildiğini, insani sorunun ciddi derecede alarm noktasında olduğunu tekrarladı. - New York
Son Dakika › Güncel › BM Ocha Operasyonlar Direktörü Ging Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.