Bodrum'da Mehterli Ohal'de Demokrasi Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Mehterli Ohal'de Demokrasi Yürüyüşü

Bodrum\'da Mehterli Ohal\'de Demokrasi Yürüyüşü

Bodrum'da mehterli OHAL'de demokrasi yürüyüşüMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, darbe girişimin akşamından itibaren protesto gösterisinde bulunup demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, mehter takımı eşliğindeki OHAL'de Demokrasi yürüyüşü düzenledi.

24.07.2016 04:01

Bodrum'da mehterli OHAL'de demokrasi yürüyüşü

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, darbe girişimin akşamından itibaren protesto gösterisinde bulunup demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, mehter takımı eşliğindeki OHAL'de Demokrasi yürüyüşü düzenledi.

Bodrum'da AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demirlap'in çağrıda bulunduğu ve belediye hoparlöründen de gün içerisinde yapılan anonsla vatandaşlar, akşam saat 21.00'de Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ile Osmanlı arması baskılı ve ya İstiklal ya ölüm demiştik. Unuttunuz yazılı pankart dikkat çekti. Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık, İzmir Yıldırımlar Mehter Takımı eşliğinde Cevat Şakir Caddesi'ni takiben Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Cadde üzerinden bulunan ve jandarmanın sorumluluğundaki Bodrum A-1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun önünden geçilirken En büyük asker bizim asker diye slogan atıldı. Ellerinde beyaz karanfil bulunan organizasyonda görevliler, erlere ve rütbeli personele karanfil verdi. Yürüyüş boyunca çevredeki ev ve işyerinde bulunan vatandaşlarda, ellerinden Türk bayraklarını dalgalandırıp alkışları ile yürüyüştekilere destek verdi. Yürüyüş boyunca tekbir getirilmesinin yanı sıra Şehitler ölmez vatan bölünmez, Her şey vatan için diye slogan atıldı.

Belediye Meydanı'na gelindiğinde ise kırmızı, beyaz renkte balonlar uçuruldu. Saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunduğu alanda Ne mutlu Türk diyene şeklinde slogan atılmasın yanı sıra Minaremizden ezanlar dinmesin. Gönderimizden al bayrağımız inmesin diye dua edildi. Vatandaşlar, Atatürk heykeli önündeki mehter takımın seslendiği marşlara eşlik etti. Yürüyüşün başladığı anlarda 1500-2000 kişiden oluşan kabalalığın sayısı meydana ulaşıldığında yaklaşık 5 bin oldu. Yürüyüşe tekerlekli sandalyesinde katılanların yanı sıra bacağı alçılı katılanlarda oldu.

OHAL'DE MEYDANLARDAYIZ DEDİK

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp Bugün demokrasi nöbetinde Bodrum Belediye Meydanı'ndayız. OHAL'de meydanlardayız dedik ve mehteran takımı ile buraya kadar yürüdük. Nöbetimizde bir süre buradayız, sonra emniyet müdürlüğünün önüne geçeceğiz. Demokrasi için, vatan, bayrak, millet için buradayız dedi. Kabalık arasında yer alan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise Bodrum demokrasisine sahip çıkıyor. Demokrasi nöbetleri devam ediyor. Başkomutanımız demokrasi nöbetlerinin devam etmesi talimatını verdi. Bütün Türkiye gibi Bodrum'da bu talimata uyuyor. İnsanlarımız devletine, büyüklerine sahip çıkıyor. Şehitlerimize, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkıyor ifadelerini kullandı.

3 YAŞINDAKİ EYMEN İLGİ ODAĞI OLDU

Bodrum Belediye Meydanı'nda Mehteran takımın arkasında ailesi ile duran 3 yaşındaki Eymen Açkalmaz ilgi odağı oldu. Tek eli ile tuttuğu, mehter takımından birinin kılıcını hiç bırakmayan küçük çocuk, zaman zamanda diğer eli ile Türk Bayrağı salladı. Gümbet Barlar Sokağı'nda işletmecilerin aldıkları kararla, saatler gece yarısı gösterdiğinde ses sistemlerinden Ölürüm Türkiyem ve Bir başkadır benim memleketim şarkıları yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Mehterli Ohal'de Demokrasi Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement