Bodrum'da Tekne Kurtarma Komedisi - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Tekne Kurtarma Komedisi

Bodrum\'da Tekne Kurtarma Komedisi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan fırtına yüzünden Gümbet Limanı'nda batan iki teknenin kurtarılma çalışmalarındaki aksilikler ve organizasyon bozukluğu isyan ettirdi.

20.01.2013 13:25

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan fırtına yüzünden Gümbet Limanı'nda batan iki teknenin kurtarılma çalışmalarındaki aksilikler ve organizasyon bozukluğu isyan ettirdi. Vince bağlanıp denizden çıkarılmaya çalışılan 10 metrelik ilk tekne halatlardan kurtularak yeniden denize düştü. 2'nci tekne de yukarı çekilirken arka kısmında kopma meydana geldi ve buradan su alarak yine battı. Yeniden başlatılan çalışmalarala batan bu iki tekne çıkarılarak bakımları için tersaneye götürüldü.

Gümbet Limanı'nda dün saat 18.30 sıralarında, iki gün önce, etkili olan fırtına yüzünden batan Mehmet Ali Kabaran'a ait 5 metrelik sürat teknesiyle, İbrahim Akkuş'a ait 10 metrelik tekneyi su yüzüne çıkartmak için, miçolar, kaptanlar ve dalgıçların katıldığı, vincin de getirildiği kurtarma çalışması başlatıldı. Önce 10 metrelik tekne halatlarla vince bağlandı. Vincin yukarı çekmeye çalıştığı tekne halatlardan kurtularak yeniden denize düştü. Dalgıçlar tarafından tekrar halatlara bağlanan tekne, bu kez yukarı çekilerek karaya götürüldü.

Tamamen sulara gömülmüş sürat teknesini de kurtarmak için denize giren dalgıç, limana bağlı olan iplerini çözdükten sonra vince bağladı. Tekne vinç tarafından yukarı çekilmeye başlandı. Tam bu sırada, limana bağlı olan sürat teknesinin, vinçle yukarı çekilen teknenin iplerine dolanmış kıç tarafından parça koptu. Su alan sürat teknesi kısa sürede battı.

Arkadaşlarının haber vermesiyle limana gelen Cumhur Erem, "Dün rüyamda teknemin batmış olduğunu gördüm. Arkadaşlarım beni aradığında ne diyeceğimi şaşırdım. Ekmek teknemdi" dedi.

Daha sonra çalışmalar yeniden başlatıldı ve batan bu iki tekne çıkarılarak bakımları için tersaneye götürüldü.

SŞB(AÖ/SS) - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Tekne Kurtarma Komedisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement