Bodrum Flamingolar Bu Kez Erken Geldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bodrum Flamingolar Bu Kez Erken Geldi

14.10.2017 10:53

Flamingolar bu kez erken geldiMUĞLA'nın Bodrum ve Milas ilçeleri arasında yer alan ve koruma altında bulunan Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkı'na her yıl konuk olan flamingolar, bu yıl erken geldi.

Flamingolar bu kez erken geldi

MUĞLA'nın Bodrum ve Milas ilçeleri arasında yer alan ve koruma altında bulunan Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkı'na her yıl konuk olan flamingolar, bu yıl erken geldi.

Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkı'na genelde kasım ya da aralık ayında gelen flamingolar, bu kez ekim ayının ortalarında bölgeye konuk oldu. Yaklaşık 200 flamingo, parkı renklendirdi. Flamingoları gören başka kuş gözlemcileri olmak üzere Bodrumlular, alana giderek kuşları fotoğrafladı.

Yaklaşık 12 yıldır sulak alanda inceleme yapan kuş gözlemcisi, evli ve bir çocuk annesi 45 yaşındaki Zuhal Çalışkan, "Sulak alan ve yöresi son yıllarda aşırı betonlaşma ve sulak alana akan nehirlerin atıklar aracılığıyla kirlenmesi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Buna rağmen sulak alan besin zenginliğinden bir şey yitirmedi, doğa direndi. İç bölgelerde havaların aniden soğuması nedeniyle flamingolar Güney Ege'de, Bafa Gölü ve Tuzla sulak alanına gelmeye başladı. Yavruların uzun mesafeli uçuşlara kadar büyüyebileceği ve barınabileceği bir bölge. Flamingolar sadece yerli halkın değil turistlerinde büyük ilgisini çekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Flamingolar Bu Kez Erken Geldi - Son Dakika


Advertisement