Bodrum Kopan Elektrik Telleri, Bozuk Orman Alanını Yaktı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Kopan Elektrik Telleri, Bozuk Orman Alanını Yaktı

Bodrum Kopan Elektrik Telleri, Bozuk Orman Alanını Yaktı
14.06.2016 18:49

Kopan elektrik telleri, bozuk orman alanını yaktıMUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, fırtına nedeniyle kopan elekrik telleri, 3 hektarlık bozuk ormanlık alanı küle çevirdi.

Kopan elektrik telleri, bozuk orman alanını yaktı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, fırtına nedeniyle kopan elekrik telleri, 3 hektarlık bozuk ormanlık alanı küle çevirdi.

Bodrum'un Dağbelen Mahallesi'nden geçen karayolunun kenarındaki otluk alandan, bugün saat 15.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Alevler kısa sürede, rüzgarın da etkisiyle bozuk orman alanına sıçradı. Alevlere ilk müdahaleyi mahalledeki bir inşaat şirketinin özel itfaiye ekipleri yaptı. Bölgeye ayrıca Bodrum Belediyesi'ne ait dört itfaiye aracı ile Bodrum Orman İşletme Şefliği'ne ait 3 arazöz ve 50 orman işçisi sevk edildi.

Fırtına nedeniyle kopan elektrik tellerinin neden olduğu belirlenen yangın iki saatte güçlükle söndürülürken, 1 hektarlık otluk, 3 hektarlık da bozuk orman alanı küle döndü. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, Gündoğan Mahallesi'nde, dün saat 20.30'a çıkan çöplük yangını kontrol altına alınmasına rağmen halen söndürülemedi. Gün boyu devam eden soğutma çalışmalarında, rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeni ile zor anlar yaşandı. Çöplükteki yangına bir helikopterle havadan da müdahale edildi. Soğutma çalışmalarına halen devam edildiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Kopan Elektrik Telleri, Bozuk Orman Alanını Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement