Borcalı'da 3 Ülke Türkü Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Borcalı'da 3 Ülke Türkü Bir Araya Geldi

Borcalı\'da 3 Ülke Türkü Bir Araya Geldi

Bu yıl 4.düzenlenen Borçalı Elat Festivali'ne Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'den Türk soydaşlar katıldı.

28.07.2012 12:44

Bu yıl 4. düzenlenen Borçalı Elat Festivali'ne Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'den Türk soydaşlar katıldı.

Gürcistan'ın Borçalı bölgesinde yaşayan yaklaşık 500 bin Türk'ün dünya Türkleri ile bir araya gelme çalışmalarının harmanlandığı, örf adet ve ananelerin yaşatılmaya çalıştığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Dumaisi yaylasına yapılan festivale katılım da yoğundu. Borçalı İctimai Cemiyeti Dernek Başkanı Zalimxan Memedli, Borçalı Türklerinin Elat Medeniyet Günü'nde yaptığı konuşmada sık sık alkışlanarak sevgi gösterisi gösterildi. Başkan Memedli, " 'Borçalı' İctimai Cemiyeti'nin esas maksatı ve vazifeleri Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan devletleri arasında dostluk ve mehriban komşuluk ananelerinin inkişafına yardımcı olmaktan, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcü halklarının karşılıklı bütünleşmeleri, toplanmaları, kuvvetlerini seferber ederek, Gürcistan'da yaşayan Türklerin, hepsinin Türkiye ve Azerbaycan da yaşayan Gürcülerin medeni-sosyal ve diğer problemlerinin çözümüne katkı sunmaktan, cemiyette barış, çözümlülük, Yurt sevgisi prensiplerinin tebliğini hayata geçirmekten, her üç devlet ve halk arasında sağlam dayanaklar üzerinde kurulan manevi köprü rolünü oynamaktan, Kafkas da birlik ve beraberlik için gerekenleri hayata geçirmekten ibarettir" dedi.

Memedli, "Hayata geçirdiğimiz uğurlu tasarılardan biri her yıl Temmuz ayının 26 sında geçirilen 'Borçalı Türklerinin Elat Medeniyet Günü' yayla festivalidir. Binlerce insanin iştirak edeceği tedbir Borçalı-Türk folklorunun ve unutulmakta olan 'Elat' medeniyeti elementlerinin tebliği bakımından faydalıdır. Aynı zamanda Türk dünyasının dikkatini bu kadim Türk yurduna yöneltmek, Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye strateji müttefikliğinin vacipliğini tebliğ etmek de esas hedeflerdendir" diye konuştu.

Borçalı bölgesinde Dumaisi yaylasında düzenlenen festivale ilgi yoğun olurken, Türkiye'den Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Efkan Öğüt, Gürcistan Tiflis Büyükelçiliği'nden Din İşleri Müşaviri Ahmet Erdem ve birçok akademisyen ve davetli katıldı.

Festivalde konuşmacıların yanı sıra bir çok yöresel sanatçı da sahne aldı. Sarvan Folklor ekinin gösterisi büyük beğeni toplarken, özellikle at yarışları ilgiyle izlendi. Yapılan güreş, bilek güreşi, Türk dövüş sanatları gösterileri ilgiyle izlenirken, dereceye girenlere kupa ve madalyalar verildi. Yöresel yemeklerin de tanıtımı yapıldığı stantlarda Türk gelenek ve göreneklerine uygun sunumlar yapıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Borcalı'da 3 Ülke Türkü Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement