Borsa İstanbul Özel Pazar'da Sinemia'ya yeni yatırım - Son Dakika
Güncel

Borsa İstanbul Özel Pazar'da Sinemia'ya yeni yatırım

Borsa İstanbul Özel Pazar\'da Sinemia\'ya yeni yatırım

Teknolojik girişimleri yatırımcılarla buluşturma misyonu ile hareket eden Borsa İstanbul Özel Pazar, hızlı girdiği 2016 yılına yeni bir yatırım ile devam ediyor.

04.08.2016 11:13  Güncelleme: 11:15

Özel sinema kulübü Sinemia, Özel Pazar üzerinden gerçekleşen ikinci tur yatırımını Aslanoba Capital ve Özel Pazar'a üye olan ilk melek yatırım ağı niteliğindeki İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü'den aldı. Şirketin değerlemesi yılbaşında Aslanoba'nın yaptığı ilk yatırımın 5 katı olarak belirlendi.

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Borsa İstanbul Özel Pazar'da yeni bir yatırım daha gerçekleşti. Özel Pazar üyeleri arasında yer alan taraflardan Aslanoba Capital kurucu ortağı Hasan Aslanoba ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü sinemaseverlerin hayatını kolaylaştırmak ve sinema aşkını paylaşmak için kurulmuş özel bir sinema kulübü olan Sinemia şirketine yatırım yaptı.

3 Ağustos 2016 tarihinde Aslanoba Capital, İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü ile Sinemia arasında gerçekleşen yatırımın imza töreni, Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde yapıldı. Törene Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, Aslanoba Capital kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, İstanbul Startup Angels kurucu ortağı ve Genel Müdürü Gülsüm Çıracı ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü ile Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz katıldı.

Törende Sinemia'nın Kurucusu Rıfat Oğuz, Aslanoba Capital, İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü Borsa İstanbul Özel Pazar'a teşekkür etti. Oğuz, yeni yatırımla birlikte sinema platformu odağında yeni iş alanlarına gireceklerini ve yurtdışına açılma planlarını hızlandıracaklarını belirterek, "Ağustos ayında hayata geçireceğimiz yeni uygulamamız ile sinema deneyimini iyileştirmek ve kolaylaştırmak adına, kişiye özel önerilerden, sinema içi satışa kadar pek çok yeni özelliği pazara sunmuş olacağız. Sinemia app aynı zamanda sinemaseverlere özel bir sosyal medya mecrası da olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü tarafından gerçekleştirilen yatırım ile birlikte Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden bu sene gerçekleşen toplam yatırım sayısı 7'ye yükseldi. Böylece, 355 üyeye ulaşan Özel Pazar aracılığıyla Pazarın kuruluşundan itibaren bugüne kadar geçen 1,5 yıllık sürede yapılan toplam yatırım sayısı 10'a, yatırım tutarı ise toplam 27 milyon TL'ye çıktı. Sinemia ilk tohum yatırımını bu yılın başında yine Özel Pazar üzerinden Aslanoba Capital'den almıştı ve Aslanoba Capital şirketin yüzde 20 ortağı konumuna gelmişti.

Teknoloji yatırımları hız kesmiyor

Borsa İstanbul Özel Pazar aracılığı ile gerçekleşen bu yeni yatırım, ülkemizde henüz iki hafta önce yaşanan vahim olaylardan sonra teknoloji girişimlerine yatırımların hızla devam ettiğine işaret etmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Borsa İstanbul Özel Pazar'da Sinemia'ya yeni yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement