Bosna Hersek'te Demokrasi Için Koşulacak - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te Demokrasi Için Koşulacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 15 Temmuz Demokrasi Koşusu yapılacak.

13.07.2017 17:15

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 15 Temmuz Demokrasi Koşusu yapılacak.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği tarafından Türk Hava Yolları (THY), Ziraat Bankası ve ülkedeki diğer Türk kurumlarının destekleriyle düzenlenen koşu organizasyonuyla birlik mesajı verilecek.

Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, düzenlenen basın toplantısında, Bosna Hersek'in darbe girişimi sürecinde Türkiye'ye gösterdiği dayanışma ve desteğin de sembolü olan bu koşuyla bütün dünyaya birliktelik mesajı verileceğini söyledi.

Hain darbe girişiminde yaklaşık 250 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2 binin üzerinde insanın gazi olduğunu anımsatan Büyükelçi Koç, Türk halkının kararlılığı sonucunda bu darbe girişimin sonuçsuz bırakıldığını kaydetti.

Koç, aynı gece Bosna Hersek halkının da Türkiye'nin yanında büyük dayanışma gösterdiğini hatırlatarak, "Bosna Hersekliler o gece bizimle beraber uyumadı. Bütün gelişmeleri yakından takip etti. Bizlerle dua etti. İlk destek de bizim birliğimiz, bütünlüğümüz için Bosna Hersek'ten geldi. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin demokrasiye, insan haklarına, çok kültürlülüğe ve hoşgörüye inanan bir ülke olduğunu, tarih boyunca da her zaman bunları ana hedef olarak ortaya koyduğunu vurgulayan Koç, 15 Temmuz'daki koşunun da bu istikrarın, barışın ve uyumun sembolü olmasını istediklerini dile getirdi.

Koç, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olan bu etkinliğin sonunda ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeler verileceğini açıkladı.

Ünlü atletler de yarışacak

Ziraat Bankası Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş da ekonomik faaliyetler gerçekleştirirken hem Bosna Hersek'i hem de Türkiye'yi ilgilendiren sosyal faaliyetlere de destek olduklarını aktararak, 15 Temmuz'daki koşunun bunlardan biri olduğunu kaydetti.

Geçen yıl 15 Temmuz'un Türkiye tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyen Akbaş, Türk milletinin o gece darbe girişimine karşı büyük kahramanlık örneği gösterdiğini ifade etti.

THY Bosna Hersek Pazarlama Sorumlusu Levent Şirin, Bosna Hersek'ten ünlü atletlerin de koşuya katılacağını açıklayarak, "Srdjan Samardzic, Osman Junuzovic, Biljana Cvijanovic ve Lucia Kimani koşuda yer alacak. Bu isimler bugüne kadar hiçbir koşuda birlikte koşmamışlardı." dedi.

THY olarak Bosna Hersek'te sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklere destek olduklarını anımsatan Şirin, bundan sonra da bu gibi faaliyetlere destek vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinin de bulunduğu Vilsonovo Yürüyüş Yolu'nda yapılacak koşu, yerel saatle 10.00'da (TSİ 11.00) başlayacak.

Bosna Hersek\'te Demokrasi Için Koşulacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te Demokrasi Için Koşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement