Bu Sünnet Düğününe Can Dayanmaz - Son Dakika
Güncel

Bu Sünnet Düğününe Can Dayanmaz

Gürcistan'ın Ahıska şehrinde, Hristiyan papazlar tarafından her yıl düzenlenen sünnet töreni görenleri hayrete düşüyor.

20.01.2014 12:52  Güncelleme: 14:10

Kış ve kar olmasına rağmen Ahıska şehrinin Türkiye tarafından gidilen yolun altında yapılan sünnet töreni için çocuk, kadın, erkek, genç, ihtiyar büyük bir katılım yaşanıyor.

Gelenlerin ısınması için lastik tekerler yakıldı ve buz tutmuş Posof çayındaki buzlar kırılmaya başlandı. Saatler süren bir çalışma ile buzlardan bir kısmı kırıldı. Büyükler buzları kırmaya çalışırken çocuklar da kardan adam yaparak eğlendiler.

Törenin lideri ve sorumlusu Papaz İyoani'nin alana gelmesiyle tören başladı. İncilden okuyarak elinde ki haçı kırılan buzlar arasında ki suya defalarca daldırdı ve o anda da dışarıda duranlarda dualara iştirak ettiler. Yaptıkları duaların ardından sünnet başladı ve sünnet olmak isteyenler teker teker alınarak buzlar arasında ki buz gibi suya batırılıp çıkarıldılar. Kız ve erkek çocuklardan başka, yaşlı ve genç kadın ve erkeklerde papazlar tarafından bu suya batırılıp çıkarılarak sünnet edilmiş oldular.

Annesinin ve babasının kucağında getirilen çocukların feryadı ise içler parçaladı.

Bu Sünnet Düğününe Can Dayanmaz
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Sünnet Düğününe Can Dayanmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • vatan: böylesi salakça bir durum ortaçağ avrupasında bile yoktu be.nasıl bir inanç allah a şükür olsun ki Müslüman anne babadan dünyaya geldim ve Müslümanım. 7 1 Yanıtla
  • by meçhul: taş devri insanları 3 1 Yanıtla

Advertisement