Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet DUMAN ve koruyucu aileler katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet DUMAN misafirlere hoş geldiniz diyerek, desteklerinden ve projeyi sahiplenmelerinden ötürü Vali ÖZ ve Rukiye ÖZ'e teşekkür etti.
DUMAN'ın ardından bir konuşma yapan Rukiye ÖZ şunları kaydetti: "Toplumumuzun aile yapısında kadın ve erkek birbirini tamamlayan bireyler olarak güzel bir yaşam sürmektedirler. Böyle bir ailede mutlu çocuklar ve doğru insanlar yetişmektedir. Bir anne olarak bu çocukların üzerimizde hakları olduğunu düşünüyorum. Ben de iki çocuk annesiyim ve 9 yaşındaki manevi kızıma, üçüncü çocuğuma koruyucu annelik yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Görüyorum ki biz çocuklarımızı devletimizin sunduğu bu proje sayesinde, tam zamanında sizlerle kavuşturmuşuz. Koruyucu aile yanına yerleştirdiğimiz 23 çocuğumuzun mutluluğu gözlerinden okunuyor. Artık kendilerine değer veren bir ailede yaşıyorlar ve o aileye ait olmaktan son derece mutlular. Belki 10 yıl sonra çocuklarımıza verdiğimiz emek yeşerecek ve toplumda önemli yerlerde olmaları verilen bu emekle mümkün olacaktır. Dilerim nice garip kalmış çocuklar değerli ailelerin bir parçası olur ve o aileler sayesinde çocuklarımız kendilerine yeni bir dünya kurarlar. Bu çocuklarımızı kendi çocuklarından ayırmayan, anne-babalık yapan sizlerin özel olduğunuzu düşünüyor ve sizleri yürekten kutluyorum."
Vali ÖZ ise konuşmasında: "Bu güzel ramazan akşamında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel çocuklarımızın bizim sevgimize ve aile sıcaklığına ihtiyacı var. Bu konuda Amasya halkı bu güne kadar pek çok güzelliğe imza attığı gibi, bu anlamlı projelerde de önemli işler başardı. Bu projelere gönülden sahip çıktılar. İki veya üç çocuğumuza koruyucu aile olan fedakar ailelerimiz var." dedi.
Kendilerinin de koruyucu aile olduğunu ve bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden ÖZ konuşmasına şöyle devam etti: "Biz koruyucu aileleri belirlerken ailelerin özel olmasını istiyoruz. Çocuklarımıza ilgi, sevgi ve mutluluk verebilecek aileler olmasını istiyoruz ve bu konuda çok özenli davranıyoruz. Bu anlamda isabetli tercihler yaptığımızı hem daha önceki programlarımızda gördük, hem de bugünkü programımızda görüyoruz. Bu güzellikler inşallah devam edecek. Bugün 23 koruyucu ailemiz var, inşallah bu sayı artacak ve biz bu büyük aile ile birlikte pek çok güzelliği beraber paylaşacağız. Bu çocuklarımızın mezuniyetini beraber yapacak, meslek hayatlarına beraber hazırlayacağız. Bu büyük ailenin ferdi olmaktan ve sizlerle bu güzelliği paylaşmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu projeyi başlattıkları için Sayın Başbakanımızın değerli eşlerine bir kez daha teşekkür ediyor, siz değerli ailelerimizi gönülden tebrik ediyorum."
Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir KAYA ile canlı bağlantı yapıldı. KAYA ailelere hitaben yaptığı konuşmada, koruyucu ailelerin çok kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade etti. Amasya'nın proje başladığından beri önemli gelişme kaydettiğini ve projeye öncülük ettiğini belirten KAYA, sağladıkları katkıdan dolayı başta Vali ÖZ ve eşi olmak üzere tüm ailelere teşekkür etti. Her aile ve çocukla yakından ilgilenen ÖZ ailesi, programın sonunda çocuklara bayram hediyelerini verdiler.
Son Dakika › Güncel › 'Bu Yavrularımıza Aile Olan Sizler, Çok Özel İnsanlarsınız' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.