Budama Kursiyerlerine Tarlada Eğitim Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Budama Kursiyerlerine Tarlada Eğitim Verildi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Lapseki'de Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ağaç budama kursunda kursiyerler tarlada eğitim gördü.

Lapseki'de Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ağaç budama kursunda kursiyerler tarlada eğitim gördü.

Ziraat Mühendisi Elif Burcu Başkurt tarafından verilen eğitimde, 25 kursiyer meyve yetiştiriciliğinde ağaçların budanması konusunda eğitildi.

Başkurt, meyve ağaçlarında budamanın verim ve kalite üzerinde etkisinin önemli olduğunu belirterek, "Doğru budama ayrıca hastalık ve zararlılarla olan mücadelede de önem arz etmektedir. Bu nedenle budamanın doğru bir biçimde yapılması oldukça önemlidir. Kursiyerlerimiz doğru budamanın nasıl olması gerektiği konusunda oldukça önemli bilgiler edinmişlerdir." dedi.

Kursiyerler bilgilendirilmenin yapılmasının ardından ağaçlarda budama yaptı.

Kaynak: AA