Bulanık'ta Ot Yüzünden Kavga Çıktı: 7 Ölü, 9 Yaralı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bulanık'ta Ot Yüzünden Kavga Çıktı: 7 Ölü, 9 Yaralı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Bulanık\'ta Ot Yüzünden Kavga Çıktı: 7 Ölü, 9 Yaralı
 Güncelleme: 

Bulanık ilçesinin Eskiyol Köyüne bağlı Aşağı Bayramlı mezrasında bulunan Dost ailesi, ot yüzünden kaybettiklerine ağıt yakıyor.

Bulanık ilçesinin Eskiyol Köyüne bağlı Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarındaki sorunun yaklaşık 60 yıldır devam ettiğini belirten Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "Bugün saat 08.30 civarında Bulanık ilçemiz Eskiyol Köyü Aşağı Bayramlı ve Yukarı Bayramlı mezrasındada mera yüzünden iki aile kavga etti. Kavga sonucunda 7 vatandaşımız hayatını kaybetti, 9 vatandaşımız ise yaralı. 3 yaralımızın durumu ağır. Alınan güvenlik tedbirleri sürdürülüyor. Gözaltı şu an itibariyle yok, ama araştırma devam ediyor. Suçlular ya da zanlılar kaçtılar" diye konuştu.

KADINLAR AĞITLAR YAKTI

Aşağı Bayramlı mezrasında bulunan Dost ailesi, ot yüzünden kaybettiklerine ağıt yakıyor. Evlerin önünde toplanan kadınlar, sesli ve Kürtçe olarak ağıt yakıyor. Jandarma zırhlı araçlarla köyde geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Eskiyol Köyü Muhtarı Fırat Aşar, "İki aile arasında mera kavgası uzun yıllara dayanıyor. Olaylardan büyük üzüntü duyduk" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Advertisement