Brezilya'da kokain taşımak suçundan hapis cezasına çarptırılan eski dünya ve olimpiyat şampiyonu Bulgar halterci Gılıbin Boevski'nin ceza süresi dolmadan Bulgaristan'a dönmesinin yankıları sürüyor.
Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Brezilya Büyükelçisi Çavdar Nikolov'u konuyu aydınlatmak üzere Sofya'ya çağırdı.
Bakanlık, Boevski'nin cezasını çekmeden salıverilmesinin Brezilya makamlarınca alınan tek taraflı bir karar olduğunu ve Bulgaristan'ın Brezilya'daki büyükelçiliğinin çalışmaları konusunda bazı şüpheler uyandırdığı açıklamasını yaptı.
Boevski, 2011 yılında Brezilya'da bavulunda 9 kilo kokainle yakalanarak 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış, karara itiraz etmesine rağmen reddedilmişti. Sao Paolo kentindeki cezaevinden 22 Ekim'de serbest bırakılan Boevski, Paris'ten uçakla Sofya'ya dönmüş ve Bulgaristan resmi makamlarının bu durumdan haberder olmadığı anlaşılmıştı.
Dışişleri Bakanlığı, Brezilya hapishanelerindeki diğer Bulgaristan vatandaşlarının da serbest bırakılılıp bırakılmadığına ilişkin herhangi bir bilgiye sahibi olmadıklarını belirtti.
Brezilya'nın çeşitli cezaevlerinde uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunmuş 30'a yakın Bulgaristan vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. - Sofya
Son Dakika › Güncel › Bulgar Haltercinin Brezilya'daki Hapis Cezası Bitmeden Ülkesine Dönüşü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.