Bulgar Medyası, Davutoğlu'nun Ziyaretine Geniş Yer Ayırdı - Son Dakika
Güncel

Bulgar Medyası, Davutoğlu'nun Ziyaretine Geniş Yer Ayırdı

Bulgar Medyası, Davutoğlu\'nun Ziyaretine Geniş Yer Ayırdı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun sona eren iki günlük Bulgaristan ziyaretine Bulgar medyası geniş yer ayırdı.

28.02.2014 21:35

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun sona eren iki günlük Bulgaristan ziyaretine Bulgar medyası geniş yer ayırdı.

Ulusal yayın yapan yazılı ve görsel medya, Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Başbakan Plamen Oreşarski ve Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin ile gerçekleştirdiği görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamalara geniş yer verdi.

Dnevnik Gazetesi, "Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi iki katına çıkabilir" başlığı ile yayınladığı Davutoğlu'nun ziyareti ile ilgili haberinde, Bakan Davutoğlu'nun Bulgar Başbakanı Plamen Oreşarski ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamayı öne çıkardı.

Dnevnik, iki ülke arasında 2 milyar avro olan ticaret hacminin iki katına çıkarılabileceği konusunda Plamen Oreşarski ve Ahmet Davutoğlu'nun hemfikir olduklarını yazdı.

Trud Gazetesi, Davutoğlu'nun "Çok az ülke var Bulgaristan ile Türkiye'nin yakın olduğu kadar" ifadesini başlığa taşıyarak, Türk Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Ukrayna'daki krizi yakından takip ettikleri yönündeki açıklamasına yer verdi.

Focus Haber Ajansı, Davutoğlu'nun Bulgar Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile yaptığı görüşmede, Bulgaristan ve Türkiye'nin ikili ilişkilerini iyi komşuluk çerçevesinde geliştirmeye devam edecekleri yönündeki görüşün benimsendiğini yazdı.

Focus, Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasındaki bağların daha da sağlamlaştırılması konusunda iki ülkenin çalışmaya devam edeceğinin anlaşıldığına vurgu yaptı.

Darik Radyosu, Davutoğlu'nun daha önce ırkçı grupların saldırısına uğrayan Filibe'deki Muradiye camisinde namaz kıldığına vurgu yaparak, Filibe Valisi Ventsislav Kaymakanov ile Filibe-Bursa uçak seferleri konusunu ele aldıklarını aktardı.

Bulgaristan'ın en çok seyredilen özel televizyon kanallarından biri olan BTV ise Bakan Davutoğlu ile yaptığı özel söyleşiyi yarın yayımlayacağını duyurdu. - Bulgaristan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgar Medyası, Davutoğlu'nun Ziyaretine Geniş Yer Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement