Burdur'da Fetö Davasında 4 Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Fetö Davasında 4 Sanığa Hapis Cezası

Burdur\'da Fetö Davasında 4 Sanığa Hapis Cezası

BURDUR'da FETÖ/PDY soruşturmasında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklu yargılanan 3 sanık 6 yıl 3'er ay, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuksuz yargılanan sanık ise 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

06.06.2017 16:43

BURDUR'da FETÖ/PDY soruşturmasında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklu yargılanan 3 sanık 6 yıl 3'er ay, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuksuz yargılanan sanık ise 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Burdur'da FETÖ/PDY soruşturmalarına ilişkin yargılamalara devam edildi. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mehmet Ali Yüce başkanlığındaki mahkeme heyeti tarafından her biri ayrı ayrı davalarda yargılanan sanıklardan 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklu yargılanan eski polis memuru Yaşar Yeke, eski komiser yardımcıları Muammer Karakoyun ve Mehmet Ali Köse 6 yıl 3'er ay hapis, 'terör örgütü propagandası yapmaktan' tutuksuz yargılanan Mehmet Erken ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Bireysel görülen duruşmada silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklu yargılanan eski komiser yardımcısı Fatih Karanfil de savunma yaptı. Hayatı boyunca illegal yapılarla irtibatı olmadığını, devlet aleyhinde hiçbir faaliyette bulunmadığını söyleyen Karanfil, ByLock indirmediğini ve kullanmadığını, görevini layıkıyla yaptığını kaydetti. Mahkeme heyeti Karanfil'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çiftçi Ahmet Akın ile eski öğretmen Yaşar Bağrıaçık ise aynı duruşmada yargılandı. Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu yargılanan Ahmet Akın, "Askere, polise, halkına kurşun sıkan FETÖ dahil tüm terör örgütlerini lanetliyorum. 36 yaşındayım ve bekarım. Örgüt üyesi olsaydım beni evlendirirlerdi" diye savunma yaptı. Yaşar Bağrıaçık da devlet aleyhinde hiçbir faaliyette bulunmadığını, her zaman demokrasi ve hukuktan yana olduğunu belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişimini hiçbir zaman tasvip etmedim" dedi. Mahkeme heyeti Ahmet Akın ile Yaşar Bağrıaçık'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Fetö Davasında 4 Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement