Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “15 Haziran’da yapılacak olan genel kurulumuzda Büro Memur-Sen genel merkez yönetimine ekibimle birlikte yeniden adayım” dedi.

09.06.2014 14:40

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "15 Haziran'da yapılacak olan genel kurulumuzda Büro Memur-Sen genel merkez yönetimine ekibimle birlikte yeniden adayım" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Memur- Sen Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, hizmet kollarında Başbakanlık ve 11 bakanlığın da arasında yer aldığı toplam 53 kurum bulunduğunu belirterek, "İlk günden bu yana her kurumda sanki ayrı bir sendika gibi çalışıyoruz. Böylesine parçalı bir yapı içerisinde, üye sayımızı arttırmak, yetki mücadelesi vermek elbette kolay olmadı. Bizler, 'İki günü birbirine denk olan ziyandadır' düsturunu kendimize ilke edindik ve bu düstur çerçevesinde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. 2011 yılındaki 4'üncü olağan genel kurumuzda sizlere yetki sözü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmek için genel kurumuzun ardından yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. 2010 yılında 17 binlerde olan üye sayımızı, genel kurumuzdan 3 ay sonra yapılan sayımlarda 33 bine çıkarttık. Dava arkadaşlarım, bu artışa dikkat çekmek istiyorum. Çünkü sendikamız kuruluşundan tam 15 yıl sonra 17 bin üye sayısını gördü. 2010-2011 yılları arasında ise sendikamızın üye sayısını yüzde 100 arttırarak 33 bine çıkarttık. Yani tam 15 yılda ulaştığımız üyeyi sadece bir yılda sendikamıza kazandırarak hep birlikte büyük bir başarıya imza attık. Bu yükselişimiz siz dava arkadaşlarımızı, dostlarımızı sevindirirken rakiplerimizi ise derin bir karamsarlığa sürükledi.

Bizlerde her türlü zorluğu ve riski göze alarak bayrağımızı zirveye dikmek için mücadele ettik. 2010 ve 2011 yıllarındaki yükselişimizin ardından artık bayrağımızı zirvede dalgalandırmanın zamanı gelmişti. 2012'de yayımlanan istatistiklere göre üye sayımızı, teşkilatlarımızın özverili çalışmalarıyla, 13 bin daha arttırarak 46 bin üye ile genel yetkili sendika olduk. Elhamdülillah sözümüzü tutarak, üçüncülükteki sendikamızı bir daha inmemek üzere birincilik kürsüsüne çıkarttık. 2013 yılında ise 48 binin üzerinde üyemiz ile genel yetkimizi perçinleyerek ilk defa toplu sözleşme masasına oturduk. Bu yıl ise 50 binin üzerindeki üyemizle daha da güçlendik" ifadesini kullandı.

Büro Memur-Sen ailesi olarak, son 3 yılda sendikamızı yüzde 200 büyüterek destan yazdıklarının söyleyen Yazgan şunları kaydetti:

"Sendikamızın bayrağı son 3 yıla kadar sadece belirli illerde dalgalanıyordu. Bayrağımızın tüm illerde zirvede dalgalanması için hep birlikte çalıştık, mücadele verdik. Hamdolsun emeklerimizin karşılığını aldık. Şu anda sendikamızın bayrağı kurduğumuz 82 şube sayesinde tüm illerimizde zirvede dalgalanıyor. Bunu hiçbir zaman yeterli görmedik. Mücadelemize tüm hızıyla devam ettik ve Büro Memur-Senimizi ülkemiz sınırlarını aşarak bir dünya sendikası haline getirdik. Dünyanın 17 farklı ülkesinde işyeri temsilciliklerimiz ve 100'e yakın ülkedeki üyelerimizle sendikal tarihte bir ilki gerçekleştirdik."

Genel yetkili sendika olmanın, 4'üncü olağan genel kurulumuzda verdikleri sözlerden sadece bir tanesi olduğunu vurgulayan Yazgan şöyle devam etti:

"Verdiğimiz bir diğer söz ise yetkili ve etkili sendikamızı, siz değerli teşkilatımıza ve üyelerimize yakışır bir hizmet binasına kavuşturmaktı. Şükürler olsun, bu sözümüzü de gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Sendikamızı Ankara'nın en elit semtinde, Mebusevleri Mahallesinde, müstakil bir genel merkez hizmet binasına kavuşturduk. Genel merkez hizmet binamızı, teşkilatımızın ve üyelerimizin ilelebet hizmetine sunduk. Üye sayımız 200 bin üyeye de çıksa, bir üyemiz dahi kalsa bu hizmet binası sendikamızın malı olarak kalacak ve bayrağımız bu binamızda daima dalgalanacaktır."

Yazgan, zaferden değil seferden sorumlu olduklarını kaydederek, "Zafere ulaşmak için çıktığımız bu seferde tüm teşkilat olarak kendimizden ve ailemizden fedakarlık göstererek mücadele verdik. Genel merkez binamızın ardından teşkilatımızın daha rahat faaliyetlerde bulunabilmesi için 33 şubemize araç tahsis ettik. Araçların anahtarlarını şube başkanlarımıza teslim ettik. Bununla da yetinmedik. Şubelerimizde profesyonel sendikacılığın önünü açtık. Sendika olarak yeniliklere her zaman açık olduk. Bu kapsamda kurumsal kimlik çalışmamızı yaptık. Logomuzu daha modern hale getirdik. Web sitemizi yenileyerek teşkilatımızın ve üyelerimizin bizlere daha rahat ulaşmasını sağladık" diye konuştu.

Hiçbir zaman koltukta oturarak sendikacılık yapmadıklarını söyleyen Yazgan, "Yapmayacağız da. İşte yaptığımız bu eylem sendikal hareket tarihinde bir ilk olma niteliği taşımaktadır. Çok şükür yaptığımız eylemin bu günlerde karşılığını alıyoruz. Eylemimizin ardından oturduğumuz toplu sözleşme masasında fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili maddeyi toplu sözleşme mutabakat metninde yazdırdık. Son olarak ise fazla mesai ücretlerinin ödenmesi mecliste görüşülmek üzere olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın torba kanununda yerini aldı.

Hizmet kolumuzda en büyük sivil toplum örgütü olarak taşıdığımız yetki bayrağını elimizden bırakmamak için, üye sayımızı 100 bine çıkartmak için, üyelerimizin ve teşkilatımızın yararlanacağı 100 yataklı bir misafirhane için, tüm şubelerimize araç tahsis etmek için, profesyonel şube sayımızı arttırmak için, yeni kazanımlar elde etmek için, kimden gelirse gelsin haksızlığın karşısında durmak için, teşkilatımıza ve ülkemize hizmet için, 15 haziran'da yapılacak olan genel kurulumuzda büro memur-sen genel merkez yönetimine ekibimle birlikte yeniden adayım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement