Bursa 1 Günde 5 Emekliyi Dolandırdı - Son Dakika
Güncel

Bursa 1 Günde 5 Emekliyi Dolandırdı

Bursa 1 Günde 5 Emekliyi Dolandırdı

1 günde 5 emekliyi dolandırdıBURSA'da, ATM önünde sıra bekleyen emeklilere maaşlarını çekmeleri konusunda yardımcı olacağını söyleyerek, parayı kendi hesabına aktaran 25 yaşındaki Özden Ş. polis tarafından yakalandı.

21.09.2016 14:15

1 günde 5 emekliyi dolandırdı

BURSA'da, ATM önünde sıra bekleyen emeklilere maaşlarını çekmeleri konusunda yardımcı olacağını söyleyerek, parayı kendi hesabına aktaran 25 yaşındaki Özden Ş. polis tarafından yakalandı. Bir süre önce yapılan düzenleme ile denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevinden çıktığı öğrenilen Özden Ş.?nin bir günde 5 emekliyi dolandırarak, 10 bin lirayı kendi hesabına aktardığı öğrenildi.

Dolandırıcılık ve gasp suçundan yattığı cezaevinden bir süre önce denetimli serbestlik kanunundan yararlanarak çıkan Özden Ş., merkez Osmangazi ilçesinde bulunan ve vatandaşların yoğun olduğu bankaların önünde bekleyerek, ATM'den maaş çekmeye gelen yaşlı vatandaşlara, yardım edeceğini söyledi. Özden Ş.'ye inanan yaşlı vatandaşlar, kart ve şifrelerini vererek bankamatiğe gitti. Özden Ş., burada işlem yaparak, hesaptaki paraları kendi hesabına aktardı. Yaşlı vatandaşlara, 'Maaşınız daha yatmamış' diyerek uzaklaşan Özden Ş., kayıplara karıştı. Yaşlı vatandaşlar, durumu anlayarak polise başvurdu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, bankaların güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelinin, çok sayıda suç kaydı bulunan ve cezaevinden yeni çıkan Özden Ş. olduğunu tespit etti. Polis ekipleri, Özden Ş.'yi merkez Osmangazi ilçesi Nalbantoğlu Mahallesi'nde ki evinin yakınlarında gözaltına aldı. İfadesi alınmak üzere emniyete getirilen Özden Ş., "Cezaevinden çıktıktan sonra borçlarım vardı. Bu yüzden böyle bir yola başvurdum. 10 bin lira ile borçlarımı ödedim" diye konuştu. Özden Ş., alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa 1 Günde 5 Emekliyi Dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement