Bursa'da yaşayan bedensel engelli 31 yaşındaki Buket Bener, 22 yıldır tedavi gördüğü hastanede santral görevlisi olarak işe başladı. Bener, Engelleri önce kafada bitirmek gerek, 9 yaşında tanıştığım bu hastanede bir hastayken şimdi personelim dedi.
Doğum sırasında anne karnında oksijen yetersizliğinden serebral palsi hastalığı oluşan bedensel engelli Buket Bener, 22 yıldır tedavi gördüğü Dr.Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde santral görevlisi olarak çalışıyor. Yıllarca tedavi gördüğü hastanede 2 yıl önce çalışmaya başlayan Buket Bener, çalışmakla hayatının değiştiğini belirtti.
ENGELLERİ ÖNCE KAFA BİTİRMEK GEREK
Tekerlekli sandalyesi ile her gün işe gelen Buket Bener, hem hastane personeli hem de hastalar tarafından seviliyor. Bir sonraki hedefinin, hayatını kaleme aldığı bir kitap yazmak olduğunu belirten Bener, şunları kaydetti
Hastalığım 14 aylıkken farkedildi. O tarihten itibaren sürekli fizik tedavilerle bir yerlere gelmeye çalışıyorum. Bir çok şeyi aştığımı düşünüyorum ve bir çok engelli arkadaşa örnek olabileceğimi düşünüyorum. 9 yaşında bu hastane ile tanıştım. Ben bu hastanenin hastası iken son iki yıldır da santral bölümünde görev alıyorum. Tedavi süreci öncesinde daha zorlanarak hareket edebiliyorken ve tekerlekli sandalye ile bütün hayatımı idame edebiliyorken tedavi süreci sonrasında değneklerle yavaş yavaş yürümeye başladım ve şu anda kurum içerisinde bütün ihtiyaçlarımı değneklerle yürüyerek idame ettirmeye çalışıyorum. Herkes herşeyi başarabilir. Engelleri kaldırmak önce kafada bitirmekle başlıyor. Her insan önüne hedefler koyduğunda, bunları hayal edebileceğini farkettiğinde, bu hayallerin zaman içerisinde önünüze fırsat olarak sunulduğunda başarabilir. Herkesin yapabileceği şeyleri ben de engelli birey olarak başardığımı düşünüyorum diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Bursa 22 Yıldır Tedavi Gördüğü Hastanede Santral Görevlisi Olarak Çalışmaya Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.