Kaporta Ustası, 8,5 Metrelik Limuzin Yapmak İçin Kolları Sıvadı - Son Dakika
Güncel

Kaporta Ustası, 8,5 Metrelik Limuzin Yapmak İçin Kolları Sıvadı

Kaporta Ustası, 8,5 Metrelik Limuzin Yapmak İçin Kolları Sıvadı

Bursa'da klasik otomobilleri onarıp eski haline dönüştüren Ali Ersöz, Türkiye'nin en uzun limuzini için kolları sıvadı. 5 metrelik aracı 8,5 metreye uzatacak.

07.04.2015 11:46  Güncelleme: 12:04

Bursa, merkez Osmangazi İlçesi'nde kaportacılık yapan ve klasik otomobilleri orijinallerine döndürmesiyle tanınan Ali Ersöz, bir iş adamından gelen talep üzerine bu kez orijinal boyu 5 metre 20 santim olan 17 yaşındaki Amerikan otomobilini ortadan ikiye kesip 3 metre 30 santim ilave yaparak yaklaşık 8 metre 50 santimetrelik hale getirmek için çalışma yapıyor. Kaporta ustası Ersöz, aracın Türkiye'de bu uzunluktaki tek otomobil olacağını belirtti.

"UZATIN, DERİ DÖŞEYİN, HER ŞEYİ YAPIN"

35 yıldır baba mesleği kaportacılık ile klasik otomobillere hayat veren Ersöz, İzmirli iş adamının kendisine internetten gördüğü haberler üzerine ulaştığını söyledi. Ersöz, iş adamının Amerika'da gördüğü uzun limuzine sahip olmak istediğini belirterek, "Önce aracın uzatılmasını istedi. İçine de deri döşeme, açılır tavan, televizyon sistemi, minibar, çift klima sistemi talep etti" dedi.

"YÜRÜYEN SARAY OLACAK"

Bu tür otomobillerin fiyatının 300 bin dolardan başladığını anlatan Ersöz, şöyle devam etti:

"İşe önce otomobili ikiye ayırarak başladık. Şaşe ve kabini uzattıktan sonra parçaları birleştirdik. Yaptığımız çalışmaların tamamı el emeğine dayanıyor. İş adamı bu iş için değeri 25 bin liro alan otomobile 50 bin lira daha harayarak 75 bin TL'ya adeta yürüyen saraya sahip olacak"

PARTİ VERECEK

Ersöz, şu anda 10 kişilik ekiple iç aksesuarların yapımını sürdürdüklerini de kaydederek, İzmirli iş adamının bir ay sürecek olan çalışmalarının ardından, kendisine teslim edilecek olan otomobilde parti vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaporta Ustası, 8,5 Metrelik Limuzin Yapmak İçin Kolları Sıvadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement