Bursa Büyükşehir Eğitimin ve Esnafın Yanında - Son Dakika
Güncel

Bursa Büyükşehir Eğitimin ve Esnafın Yanında

Bursa Büyükşehir Eğitimin ve Esnafın Yanında

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da atılan adımlarla kenti yenilerken, aynı zamanda halkın yanında olmaya devam ediyor.

17.09.2012 15:56

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, aynı güne rastlayan 'İlköğretim Haftası' ve 'Ahilik Haftası' programları kapsamında öğrencilerle ve esnaflarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, tarihi belediye binasında gerçekleştirilen görüşmelerde önce Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Alkan ve Sınıf Öğretmeni Ali Osman Bayramoğlu ile öğrenciler Ayşe Gökçe Güler ve Kaan Yavuz'u ağırladı. 'İlköğretim Haftası' etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Necmettin Şenocak'ı ziyaret eden heyet, yeni eğitim ve öğretim yılında okullarında yapılacak çalışmalarla ihtiyaçlarını anlattı.

Başkanvekili Necmettin Şenocak da yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler, öğrenciler ve tüm milli eğitim camiasına hayırlar getirmesini diledi. Şenocak, Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri koordinasyonla okulların sorunlarının giderilmesine katkı sağladıklarını ve ihtiyaç duyulan okullara spor salonları yapıldığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime önem verdiklerini belirten Şenocak, gençlerin geleceğe sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime desteklerine devam edeceğini vurguladı.

Bursa'nın ahilik kültürü

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Necmettin Şenocak, 'Ahilik Haftası' kapsamında da Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) üyesi esnaflarla bir araya geldi.

Esnaflığın ve ahilik kültürünün Bursa için önemli olduğunu dile getiren Şenocak, ahiliğin bir ahlaki teşkilatlanma olduğuna dikkati çekti.

BESOB Başkanvekili Hüseyin Köse ise esnafların kentin ve devletin her kademesinde yer aldığına işaret etti.

Esnaflara ziyarette eşlik eden Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu da ahilik kültürünün Türk kültür yapısının temelini oluşturduğunu ve bu kültürün devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Ziyaretin sonunda Şenocak, Köse'ye plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Büyükşehir Eğitimin ve Esnafın Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement