Bursa'da BDP'nin Yapacağı 'gemlik Yürüyüşü' Alarmı (3) - Son Dakika
Güncel

Bursa'da BDP'nin Yapacağı 'gemlik Yürüyüşü' Alarmı (3)

Bursa\'da BDP\'nin Yapacağı \'gemlik Yürüyüşü\' Alarmı (3)

Bursa Valisi Şahabettin Harput, alınan tüm tedbirleri, İl Jandarma Komutanlığı'nda oluşturulan kriz merkezinden takip etti.

09.10.2011 17:52

Bursa'da BDP'NİN YAPACAĞI 'GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ' ALARMI (3)

VALİ HARPUT, GELİŞMELERİ KRİZ MERKEZİNDEN İZLEDİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput, alınan tüm tedbirleri, İl Jandarma Komutanlığı'nda oluşturulan kriz merkezinden takip etti. Kriz merkezinde Vali Harput başkanlığındaki toplantıya, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve UEDAŞ yetkilileri de katıldı. Toplantıda Vali Harput, Gemlik, İnegöl, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki güvenlik önlemleri ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

GEMLİK'TE YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Dünden beri geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Gemlik'te bir grup, saat 16.30 sıralarında İskele Meydanı'ndan ilçe merkezine doğru yürüyüş yapmak istedi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve teröristbaşı Öcalan aleyhine sloganlar atan 100 kişilik grubun yürüyüşüne polis izin vermedi.

Çevik kuvvet ekipleri göstericilerin önüne keserken, emniyet yetkilileri ilçede yürüyüşün yasaklandığını ve buna izin veremeyeceklerini söyledi. Yetkililer, içlerinde yer alan bazı kişilerin alkollü olduklarını ve bunların provoke etme çalışmalarına da alet olmamaları uyarısında bulundu. Dağılmaya başlayan grup bu kez İskele Meydanı'nın arka sokaklarında toplanmaya çalıştı. Ancak polis buna da izin vermedi. Grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağılmayınca polis grubun içinde bulunan 2 kişiyi gözaltına alındı. Çevik kuvvet tarafından etrafı sarılan grup polisle tartıştıktan ara sokaklara dağıldı.

BursaSPOR VE BEŞİKTAŞ TARAFTARLARI

Bu arada, Gemlik'te yapılması planlanan yürüyüşe tepki gösteren Bursaspor ve Beşiktaş taraftarları, teröre karşı birliktelik mesajı verdi. Bursaspor ile Beşiktaş arasında uzun süredir süren gerginliğin ardından, taraftarlar ilk kez teröre tepki göstermek için Gemlik'te araya geldi. Gemlik İskele Meydanı'nda toplanan Bursaspor ve Beşiktaş taraftarları, iki takım arasında var olan husumetin teröre karşı yaptıkları ortak eylemle bitmesini istedi.

Bursaspor taraftarlarından Ömer Faruk Sönmez, iki takım arasında yaşanan üzücü sürecin artık bitmesi gerektiğini, iki takım arasındaki en önemli bağın vatan olduğunu ifade etti. Birçok çevre tarafından iki takımın birbirlerine karşı düşman olarak gösterilmeye çalıştığını belirten Sönmez, formalarındaki ay yıldızı göstererek, "Ortak noktamız aynı vatanın çocukları olmamızdır" diye konuştu.

Beşiktaş taraftarı Musa Sönmez ise bölücü teröre karşı tek yürek, tek bilek olduklarını, Bursaspor ile gereksiz kavgalardan uzak, vatanı bölmek isteyenlere karşı tavır aldıklarını söyledi. İki takımın artık birlikte maç izlemesinin zamanı geldiğini hatırlatan Sönmez, aralarındaki kavganın biran önce bitmesi için tüm Beşiktaş taraftarlarına çağrıda bulundu.

Açıklamaların ardından iki takım taraftarları birbirlerini kucaklayarak formalarını değiştirdi. Grup üyeleri, oluşan dostluk tablosuna alkışlarla destek verdi.

NK, EK(FK/SS) - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da BDP'nin Yapacağı 'gemlik Yürüyüşü' Alarmı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement