Bursa'da CHP Mahalle Temsilciliğine Saldırıya Tepki - Son Dakika
Güncel

Bursa'da CHP Mahalle Temsilciliğine Saldırıya Tepki

Bursa\'da CHP Mahalle Temsilciliğine Saldırıya Tepki

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi CHP Dikkaldırım Temsilciliği'nin camlarının kırılmasının ardından duvarlarına da yazı yazılmasına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tepki gösterdi.

08.11.2016 12:36

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi CHP Dikkaldırım Temsilciliği'nin camlarının kırılmasının ardından duvarlarına da yazı yazılmasına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tepki gösterdi.

Dikkaldırım'da 25 Ekim'de faaliyete geçen CHP Mahalle Temsilciliği'nin bir süre önce camları kırıldı. Ardından temsilciliğin olduğu yere Kılıçdaroğlu aleyhine yazılar yazıldı. İddiaya göre, dün de bir grup, mahalle temsilciliğine gelerek binanın boşaltılmasını istedi. CHP'lilerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri gruptan 5 kişiyi gözaltına aldı. Duvarlardaki yazılar da Osmangazi Belediyesi ekiplerince üzerleri boyanarak kapatıldı.

Bursa'da bulunan CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dün olayları duyunca mahalle temsilciliğine geldi. Kayışoğlu, Dikkaldırım'daki mahalle temsilciliğinin 23 Ekim'de Murat Karayalçın'ın katıldığı törenle açıldığını belirterek, bina açılmadan önce tabelanın aynı kişiler tarafından söküldüğünü söyledi. Bunların provokasyon amacıyla yapıldığına inandıkları için üzerine fazla gitmediklerini kaydeden Kayışoğlu, "Ancak saldırılar durmadı. Temsilciliğimiz taşlanıp camları kırıldı. Duvarlara da genel başkanımız hakkında ağza alınmayacak kelimeler yazıldı. Temsilciliğe geldiğimde saldırıyı yapanların bina karşısındaki duvar dibinde oturdukları söylenince Vali ve Cumhuriyet Başsavcılığını aradım. Bu kişilerin bir takım partilerin isimlerini kullanmaları ve kendileri ülkücü olarak adlandırmaları bize inandırıcı gelmiyor. Bu tür provokasyonların önlenmesi gerekiyor" dedi.

Mahalle temsilciliğine gelen ve saldırının kendileri ile ilgisinin olmadığını söyleyen MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Kayışoğlu ile görüştü. Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan terör gruplarının saldırısı altında olduğunu belirten Topçu, "Bu saldırılara Türk milleti olarak direnmeliyiz. Asla teslim olmamalıyız. Bugün burada yaşanan, adı ne olursa olsun, hangi gruba mensup olduğunu iddia ederse etsin, bu Türk demokrasisine yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı biz CHP'ye değil, aynı zamanda MHP'ye, Türk milletine ve devletine yapılan bir saldırı olarak görüyoruz. Yapılan saldırılara karşı herkesin uyanık olmasını istiyorum" diye konuştu.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da CHP Mahalle Temsilciliğine Saldırıya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement