Bursa Dünya'nın En Ağır Mermer Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa Dünya'nın En Ağır Mermer Fuarı Açıldı

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle bu yıl 3.'sü düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

25.10.2017 19:08

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle bu yıl 3.'sü düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Bu yıl 20 binin üzerinde sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturan Bursa 3. Uluslararası Blok Mermer Fuarı 60 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Sektörün yeni pazarlara ulaşmasında önemli bir köprü olarak nitelendirilen fuara 15 ülkeden 215 firmanın katıldı. Türk doğal taş sektörünün dünya pazarında söz sahibi olmasının hedeflendiği fuar alanına ağırlıkları 10 tondan 26 tona kadar değişen, toplam 50 bin ton ağırlığında 2 bin blok mermer, 7 ayrı kapalı salon ve açık alanda fuar ziyaretçileriyle buluştu.

Açılış töreninde konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nın her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirterek Bu sene katılımcı firma olarak geçen yıla oranla yüzde 20'lik bir büyüme var. Fuarda 2 bine yakın blok mermer sergilenecek. Fuar sektörün en ağır fuarı niteliğinde. Fuarımızda sergilenen blok mermerin ağırlığı da 50 bin tonu buluyor. Tonu 200 dolardan 4 bin dolara kadar değişen ürünler var. Şu anda 40 ülkeden ziyaretçilerimiz var ve satışlar başlamış durumda dedi.

Türkiye'nin mermerde dünyanın en iyileri arasında yer aldığına dikkat çeken Vali İzzettin Küçük ise Bizim doğalgazımız ve petrolümüz yok ama krom, bakır, kömür, linyit ve mermer gibi değerli madenlerimiz var. Bursa mermercilikte çok iddialı şehir,bu fuarları da geleceğin müjdesi olarak görüyorum dedi.

Törene katılan İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise Türkiye'nin hedeflerinin büyük olduğunu belirterek 'Bursa'nın ihracatı ithalatından daha fazla. Bursa, vagon değil, ekonomimizin lokomotif illerinden diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise yaptığı konuşmasında, Mermer sektörünün 2 milyar dolar ihracatı var. 2018 hedefimiz ise 2,5 milyar dolar. 2023 yılında da 7 milyar dolarlık hedefimiz var. Sektörde büyüme iyi ama daha fazla büyüyeceğiz. Madencilik ve mermer sektörünün çok büyük bir ekonomik değeri var. değerlendirmesinde bulundu dedi.

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu da 148 firmanın ürünlerini sergilediği fuara bu sene 215 firmanın katıldığını belirterek sergilenen ürün sayısının ise 2 bine çıktığını söyledi.

Bursa Dünya\'nın En Ağır Mermer Fuarı Açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Dünya'nın En Ağır Mermer Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement