Bursa İnegöl'den Hollanda'ya 700 Ton Salça İhracatı - Son Dakika
Güncel

Bursa İnegöl'den Hollanda'ya 700 Ton Salça İhracatı

İnegöl'den Hollanda'ya 700 Ton Salça İhracatıBURSA'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2017 yılında Hollanda'ya 700 ton acı biber salçası ihracat edecek.

09.09.2017 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'den Hollanda'ya 700 Ton Salça İhracatı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2017 yılında Hollanda'ya 700 ton acı biber salçası ihracat edecek. Hasadı yapılan biberler kooperatif üretim tesislerinde kadınlar tarafından işleniyor. 93 kadın işçinin çalıştığı üretim tesisinde biber salçaları büyük bir titiz ve hijyenik bir şekilde hazırlanıyor.

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, '2017 yılı salça sezonumuz başladı. Hollanda'ya bu sene yine ihracat yapacağız. 700 ton civarında acı biber salçası göndereceğiz. Havaların da iyi gitmesiyle ürünler çok kaliteli. Biberlerin kalitesi nedeniyle Hollan'da bizi tercih ediyor" dedib.Ürünlerimizin kalitesi nedeniyle Türkiye ve Hollanda bizi tercih ediyor.' dedi.

93 KADIN ÇALIŞIYOR

İhraç edilecek biberlerin işlenmesinde kadınların daha başarılı olduğunu söyleyen Uğur, 'Tesisimizde 93 kadın bulunuor. Onlar 2 ay boyunca çalışacaklar. Orta ölçekli bir işletme olan kooperatifimiz, kendi yağıyla kavruluyor. Devletten veya bankalardan kredi kullanmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayaklarımız üzerinde duruyoruz. Türkiye'de kooperatifçiliğe örnek olmaya çalışıyoruz.' diye konuştu.

İHRACAT YAPILACAK

Salça yapım çalışmasının sürdüğünü aktaran Uğur, 'Hollanda için hazırladığımız 65 ton acı biber salçamızı bu ay sonuna kadar hazır ederiz. Ay sonunda ilk parti salçamızı göndereceğiz. Her ay 80 ton civarında ihracatımız olacak.' şeklinde konuştu.

2 MİLYON LİRA KAZANACAK

Bu ihracattan 500 bin avro yani 2 milyon liranın üzerinde gelir elde edeceklerini bildiren Uğur, 'Ülkemize döviz kazandırmış olacağız. İthalat yapmadan, ülkemize katkı sağlamış olacağız. Tarım olmazsa gıda olmaz, gıda olmazsa yaşam olmaz' ifadelerini kullandı.

Bursa İnegöl\'den Hollanda\'ya 700 Ton Salça İhracatı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa İnegöl'den Hollanda'ya 700 Ton Salça İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement