Bursa Türkoğlu: Timsah Arena?nın Parasıyla 200 Okul, 20 Hastane Yapılabilirdi - Son Dakika
Güncel

Bursa Türkoğlu: Timsah Arena?nın Parasıyla 200 Okul, 20 Hastane Yapılabilirdi

Bursa Türkoğlu: Timsah Arena?nın Parasıyla 200 Okul, 20 Hastane Yapılabilirdi

Türkoğlu: Timsah Arena'nın parasıyla 200 okul, 20 hastane yapılabilirdi TÜRK Eğitim-Sen Bursa 2'nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 21 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'na (Timsah Arena) Bursa'nın ihtiyacı olmadığını öne sürerek, harcanan para ile 200 okul veya 20 hastane yapılabileceğini söyledi.

17.12.2015 20:58

Türkoğlu: Timsah Arena'nın parasıyla 200 okul, 20 hastane yapılabilirdi

TÜRK Eğitim-Sen Bursa 2'nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 21 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'na (Timsah Arena) Bursa'nın ihtiyacı olmadığını öne sürerek, harcanan para ile 200 okul veya 20 hastane yapılabileceğini söyledi.

Merkez Osmangazi İlçesi Gazcılar'daki sendika binasında açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Timsah Arena'yı eleştirdi. Mevcut stadın futbol adına ihtiyaçları karşıladığını ileri süren Türkoğlu, şunları söyledi: "Timsah Arena'nın maliyeti ile ilgili çok çeşitli rakamlar konuşulsa da en düşük verilen rakam 600 milyon liradır. Bu rakamın karşılığı ise 24 derslikli tam donanımlı 200 okul veya 100 yataklı tam teşekküllü 20 hastane maliyetine denktir. Bursa'nın en önemli problemleri eğitim ve sağlıktır. Bugün Bursa merkezde neredeyse okullarımızın tamamı ikili öğretim yapmakta ve sınıf mevcutları ortalama 32'dir. Öğrencilerimiz sabah namazından önce okula gitmekte, yatsı namazından sonrada 2 saat daha ders görmektedir. Okullarımızın gerekli hizmetli memur ve teknik donanım eksikleri diz boyudur. Okulların birbirleri arasındaki mesafesinden dolayı servis ücreti ödeyemeyen öğrenciler kilometrelerce yol yürümektedir. O nedenledir ki, Bursa eğitiminde son 15 yılda herhangi bir alanda kayda değer bir başarı gözükmemektedir. Hal böyle iken, kaynaklarımızın öncelik sıralaması yapılmadan keyfi kullanılması Bursa'nın geleceğini çalmaktadır."

Timsah Arena'nın yeri, projesi, gerekliliği başta olmak üzere her şeyi ile Bursa kamuoyundan destek almayan, tartışmalı bir proje olduğunu iddia eden Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Timsah Arena bütün Türkiye'nin aksine Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi ile yapılmak suretiyle Bursalıların alacağı hizmetin önüne geçirilerek inşa edilmiştir. 36 kez açılış tarihi verilen 1.5 yılda bitecek denilirken 5.5 yıl süren mevcut Atatürk Stadyumu 2008 yılında 10 milyon lira harcanarak UEFA kriterlerine uygun hale getirildiği halde bu stadyumu yapmak ve açmak tam anlamıyla bir keyfilik ve sorumsuzluk örneğidir. Yılda 17 kez maç oynanacak bir stada Bursalıların geleceğinden çalarak 600 milyon lira yatırmak vicdani de değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Türkoğlu: Timsah Arena?nın Parasıyla 200 Okul, 20 Hastane Yapılabilirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement