Bursaspor Yönetiminden Sağlam'a Veda Yemeği\t - Son Dakika
Güncel

Bursaspor Yönetiminden Sağlam'a Veda Yemeği\t

Bursaspor Yönetiminden Sağlam\'a Veda Yemeği\t

Bursaspor Yönetim Kurulu, görevinden istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve yardımcısı Mutlu Topçu'ya veda yemeği verdi.

01.02.2013 01:19

Bursaspor Yönetim Kurulu, görevinden istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve yardımcısı Mutlu Topçu'ya veda yemeği verdi.

Veda yemeğine başkan İbrahim Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri Recep Bölükbaşı, İlhan Uslu, Erkan Kamat, Selçuk Eren, İsmet Demirel, Zekeriya Ünaldı, Recep Aydın, Nejat Çölek, Necmettin Kocaman, İrfan Koç. Hukuk Başdanışmanı Öztürk Yazıcı, Mali Danışman Mümin Pekcan da katıldı.

İBRAHİM YAZICI: "BU BİR VEDA YEMEĞİ DEĞİL"

Yemekte konuşma yapan başkan İbrahim Yazıcı, Ertuğrul Sağlam'a veda yemeği değil, tekrar buluşma yemeği verdiklerini söyledi. Yazıcı, "Ben Bursaspor'da 10 yılı aşkın süredir başkanlık yapıyorum. Böyle güzel ortamda veda yemeği hiç yaşanmadı. Hiçbir teknik adama ve ekibine böyle güle güle demek nasip olmadı. Dört sene beraber olduk. Daha öncede söylemiştim bugünkü basın toplantısında da söyledim, biz Ertuğrul Sağlam ile teknik direktörlük-başkan ilişkisi dışında bir anlamda ağabey kardeş gibiydik. Kırmadan, üzmeden bugünlere kadar geldik. Zaten Sağlam ile aramızda birliktelik ve güven olmasa ne bu kadar uzun süre çalışabilir ne de bu başarılar olabilirdi. Tabii gönlüm kalmasından yanaydı. Benden erken davrandı. Darısı başıma diyorum. Bunu nereye çekerseniz çekin. Çok zor günler geçirdik. Bu zor günlerde neler yaşadığımızı bir biz biliriz. Sayın Sağlam kendi iradesiyle görevi bırakmıştır. Daha önce 4 yıl gibi aralıksız görev almak kimseye nasip olmadı. Mukavele imzalarken aramızdaki elektrik tuttu. Güven duyduk. Bu da devam etti. O zaman bahsettiğimiz şeyleri zirveye oynamak ve şampiyonluk gibi mutlulukları Allah bize yaşattı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben tekrar geleceğim demesini de normal karşılıyorum. Önünde uzun yıllar var. İnşallah ileri de Bursaspor ile yolları kesişecektir. Bursa'ya da sevilerek gelecektir" diye konuştu.

SAĞLAM: "EN DEĞERLİ ŞAMPİYONLUKTUR"

Göreve başladığında Bursaspor'un sıkıntılı bir süreçte olduğunu ifade eden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise şunları söyledi:

"Bursa kentinin bazı dezavantajları vardı. Fakat dolu taraftan bakarsak bir antrenör için güzel tarafları da vardı. Bursa'da çalışmaya başladık ki en önemli avantajımız şu oldu; Futbolu seven bir şehir, tutkulu bir taraftar, en az onlar kadar önemli rahat çalışabileceğimiz başkan ve yönetim kurulu bulduk karşımızda. 4 yıllık süre içerisinde birbirimize kavga ettiğimizi hatırlamıyorum. Fikir zıtlığı yaşadık ama Bursaspor'un menfaatleri sonucunda birbirimizi ikna ederek doğruları uygulamaya çalıştık. İyi niyetle Bursaspor'un menfaatleri adına bir şeyler ortaya koymayı hedefledik. 50 yıllık tarihinde elde ettiği başarıları ortaya çıkardık. Hepimiz bu süre içerisinde mutlu olduk. Huzlrulu olduk. Bende ekip arkadaşlarım ile berabe bir antrenörün hayali olan ki inanıyrum ki tüm antrenörlerin bir hedefi vardır. Bir Anadolu takımını şampiyon yapmak. 51 yıllık lig tarihindeki en değerli şampiyonluk bence bizim şampiyonluğumuz. Hep şampiyonluğun arkasına sığınıyorsunuz dediler. Biz sığınmadık. Şampiyonluk sonrasında alınan 3'üncülük, 5'incilik, 3 sene Avrupa'ya giden bir Anadolu takımı olmak kolay işler değildi. Bu başarıları hep beraber yaptık. Sonuçta iş döndü dolaştı bizi bir karar almak zorunda bıraktı. Bir çok insan bize erken gittiniz diyebilir. Biz şunu istedik; İbrahim Yazıcı nasıl 20 yıl önce gitti 20 yıl sonra yoğun istekle göreve geldi. Biz de buradan güzel bir şekilde veda edip bir müddet sonra güzel bir şekilde daha farklı ve daha güzel hedefleri kovalayan bir anlayışla çalışma şansı bulmak istiyoruz."

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve yardımcı antrenör Mutlu Topçu'ya üzerinde şampiyonluk anı duvarı figürü bulunan plaket hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaspor Yönetiminden Sağlam'a Veda Yemeği\t - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement