Bütün Mahalle Facebook'ta - Son Dakika
Güncel

Bütün Mahalle Facebook'ta

Bütün Mahalle Facebook\'ta

Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Sugözü Mahallesi sakinleri, mahallenin sorunlarını ve çözüm önerilerini sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla dile getiriyor.

17.10.2011 19:32

Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Sugözü Mahallesi sakinleri, mahallenin sorunlarını ve çözüm önerilerini sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla dile getiriyor. Mahalle Muhtarı Yusuf Koca'nın Faceebook'ta bir hafta önce kurduğu gruba, 65 konut üye oldu.

Alanya'da 10 bin nüfuslu Sugözü Mahallesi'nde oturanlar, çöpler, kaldırımlar, yanlış park eden araçlar, gürültü gibi sorunlarla ilgili görüşlerini, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaşıyor. Muhtarlıkta bütün gün oturup vatandaşı beklemek istemediğini ve 'Onlar bana ulaşamıyorsa, ben onlara ulaşırım' düşüncesiyle 'Sugözü Mahallesi' adlı grubu oluşturduğunu belirten Muhtar Yusuf Koca, internetteki grubun bu kadar büyük ilgi göreceğini kendisinin de beklemediğini söyledi.

Koca, sosyal paylaşım sitesindeki grupta sadece mahallenin sorunları ile yetinmeyeceklerini, insanların paylaşmak istediği mutluluk ve kederlerine de yer verileceğini aktardı. Koca, "Evlenen gençlerimiz oluyor. Onların düğün fotoğraflarını yayınlamayı düşünüyoruz. Sünnetler, askere gidenler, terhis olup gelenler gibi çok sayıda mutluluğu da birlikte paylaşmak istiyoruz." dedi.

Sugözü Mahallesi'nde ailesi ve yakınları oturan çok sayıda kişinin halen başka şehirlerde yaşadığını anlatan Yusuf Koca, şöyle dedi:

"Annesi ve babası mahallemizde oturan birçok genç, başka şehirlerde çalışıyor. Onların da mesajlarını, fotoğraflarını grubumuzda yayınlayacağız. Böylece, sosyal dayanışmayı gerçekleştirerek, çok eski ve köklü bir geleneğimiz olan komşuluk kültürünü internet ortamına taşıyacağız. Grubumuzda, vefat eden komşularımızın haberlerini de en kısa sürede verip, yakınlarının ve dostlarının cenaze törenine ulaşmasını sağlayacağız."

Muhtar Yusuf Koca'nın bir hafta önce kurduğu gruba, 65 konut üye oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bütün Mahalle Facebook'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement