Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, "Her yıl 10 Kasım gününde Ata'ya olan sevgi ve saygımızı sunarken, onun düşüncelerini ve değerini anlamaya ve kavramaya çalışmak, görevimiz olmalıdır" dedi...

10.11.2012 16:07

AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, "Her yıl 10 Kasım gününde Ata'ya olan sevgi ve saygımızı sunarken, onun düşüncelerini ve değerini anlamaya ve kavramaya çalışmak, görevimiz olmalıdır" dedi.

10 Kasım dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda MHP Grubu adına konuşan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da sözlerine şehit olan askerler için Türk milletine ve şehit ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

Atatürk'ün en büyük eserinin çatısı altında, 10 Kasım'ı, üzüntü ve keder yerine ülkeyi daha da ileriye götürebilmek adına neler yapılacağının ortaya konulacağı gün olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Halaçoğlu, "Böylece ona ve olan borcumuzu yerine getirebiliriz" dedi.

"Atütürk'e olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir" diyen Halaçoğlu, "Yaptıklarını gençlere anlatmalıyız ki çok büyük zorluklar içerisinde kazanılar Kurtuluş Savaşı'nın ve Cumhuriyet'in değeri daha iyi anlaşılsın" ifadesini kullandı.

Atatürk'ün, milletin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi yegane yol olarak gördüğünü belirten Halaçoğlu, her türlü zorluğa, baskılara rağmen, çocuk yaşlarından itibaren mücadele ruhunu kaybetmeyerek uğruna büyük fedakarlıklar gösterdiği halkıyla bütünleşip yüksek bir irade sergilediğini kaydetti.

Milli mücadeleyi "macera" olarak niteleyenlere karşı O'nun ülkenin kurtuluşu konusunda sarsılmaz imanının, Türk milletini emperyalist güçlerin pençesinden kurtardığını dile getiren Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Büyük Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını asla kabul etmeyerek tarih sayfalarındaki en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmayı hak etmiştir.

Atatürk'ü anlamak O'nun ilke ve inkılaplarını çok iyi bilmek ve uygulamak demektir.

Gözlerini dünyaya kapatırken Atatürk bu ülkeyi gençlere emaret etmiştir. Bu yüzden gözleri açık gitmedi. Çünkü her Türk genci ondan devraldığı bu kutsal emaneti nasıl daha ileriye taşıyacağını çok ama çok iyi biliyordu. Çünkü her türlü ahval ve şartta ihtiyaç duyacağı en büyük gücün damarlarındaki asil kanda mevcut olduğuna inanmıştı."

-AK Parti'li Şanlı-

AK Parti Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Atatürk'ü anlatmak için değil dakikalar, saatler, günler, aylar bile yetersiz kalacağını kaydetti.

"Yokluk, yoksulluk ve yoksunluklar içindeki bir Milletle el ele vererek, dünyanın hayranlığını kazanan, eşsiz bir Kurtuluş Savaşıyla bu büyük Milleti yeniden dirilten Atatürk'e ne kadar minnet duysak azdır" diyen Şanlı, Atatürk'ün, daha ilk gençlik dönemlerinden itibaren kölelik ve tutsaklığa başkaldırdığını, özgürlük ve bağımsızlığın, O'nun ilkesi, rehberi, hatta karakteri olduğunu kaydetti.

Dünya tarihine damgasını vurmuş liderlerin hepsi insanlığın hayrına çalışmadıklarını ifade eden Şanlı, şunları söyledi:

"Hitler, Mussolini, Stalin gibi Nazi, Faşist ve Komünist liderlerin ve tüm diktatörlerin tarihe hangi özellikleriyle geçtikleri malumlarınızdır. Oysaki Atatürk 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' diyerek farkını ortaya koymuş insan onuru, insan sevgisi, insanın özgürlüğü en temel ilkesi olmuştur. Milletimizin yazgısını değiştiren, ona yeni ve ileri bir yön veren eşsiz inkılapçı Atatürk, her yıl biraz daha anlaşılan, her yıl biraz daha büyüyen bir liderdir.

Her yıl 10 Kasım gününde Ata'ya olan sevgi ve saygımızı sunarken, onun düşüncelerini ve değerini anlamaya ve kavramaya çalışmak, görevimiz olmalıdır.

Liderleri farklı kılan, elbette ki olağanüstü özelliklerdir. İşte Atatürk, ileri görüşlülüğü, bağımsızlıktan ödün vermeyen kararlı tutumu ve Milletine olan inancı ve güveniyle, tarihteki tüm liderlerden daha farklı olan yapısını ortaya koymuş ve Ulusal Kurtuluş Savaşını vermiştir. Öyle ki, bu savaş, 20. yüzyılın ilk Ulusal Kurtuluş Mücadelesi olmuş ve diğer mazlum milletlere de örnek teşkil etmiştir."

Şanlı, Atatürk'ün milletine olan inancını her zaman dile getirdiğini kaydetti.

-BDP'liler katılmadı-

TBMM Genel Kurulu'na TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Çiçek, oturumu milletvekilleri sırasında izledi. -TBMM Genel Kurulu'na BDP'den milletvekili katılmadı.

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından iki milletvekili sisteme girerek söz almak istedi. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, alınan karar gereği milletvekiline söz veremeyeceğini belirtti.

Sağlam, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement