Büyükçekmece Belediyesi, Beslenme Destek Paketi Uygulamasını Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece Belediyesi, Beslenme Destek Paketi Uygulamasını Sürdürüyor

Büyükçekmece Belediyesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında başlattığı 'Beslenme Destek Paketi' uygulamasını bu yıl da devam ettiriyor. Ekonomik şartları iyi olmayan ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarının dengeli ve düzenli beslenebilmeleri için hazırlanan beslenme destek paketleri, hijyenik koşullarda Sevgi Eli Market'te hazırlanıp belediye personeli tarafından haftalık olarak ailelere teslim ediliyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına gıda desteği verilirken, ilçe merkezine uzak ve köy statüsünde olan mahallelerde ise öğrencilere beslenme desteği sağlanıyor.

12.10.2023 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi, 2022 -2023 eğitim öğretim yılında hayata geçirdiği "Beslenme Destek Paketi" uygulamasını bu yıl da sürdürüyor.

Ekonomik şartları iyi olmayan ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarının dengeli ve düzenli beslenebilmeleri için başlatılan beslenme destek uygulaması bu yıl da sürüyor.

Büyükçekmece Belediyesi Sevgi Eli Market'te hijyenik koşullarda hazırlanan beslenme destek paketleri, ailelerin evlerine haftalık olarak belediye personeli tarafından teslim ediliyor. Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne gelen taleplerin değerlendirilmesinin ardından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına gıda desteği verilirken, ilçe merkezine uzak ve eskiden köy statüsünde olan mahallerde ise öğrencilerin tamamına beslenme desteği veriliyor.

"ÇOCUKLARIMIZIN BESLENMESİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYORUZ"

Uygulamayı yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, projeye hayırseverlerden de destek geldiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Şehrimizde ekonomik şartları dar olan ailelerimizin çocuklarının okuldaki günlük yeme ihtiyaçlarını veyahut da okuldaki beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kendi elimizle, kendi imkanlarımızla, hayırsever vatandaşlarımızın imkanlarıyla Sevgi Market'e getirmiş olduğumuz gıda maddelerini bunların içerisinde bal, peynir, reçel, fındık ve benzeri çocuklar için çok besleyici malzemeler, ekmek ve benzeri. Çocuklarımızın beslenmesinde önemli yer tutan gıda maddelerini gıda mühendisimizin önderliğinde çocuklarımız için arkadaşlarımız hazırlıyor. Ondan sonra bu ailelerimizi biliyoruz. Onların evlerine dağıtıyoruz ve çocuklarımızın beslenmesine önemli katkı sağlıyoruz. Gönül ister ki hiçbir çocuğumuz aç kalmasın ve her ailenin ekonomik durumu yeterli olsun. Çocuğunun ihtiyacını ve kendi ihtiyacını kendi arzusu doğrultusunda tamamlasın veya tedarik etsin ama ekonomik şartlar çok ağır. Bu nedenle belediyemizin yıllar önce ortaya koymuş olduğu Sevgi Market projesi şehrimizde binlerce ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşımıza beslenme, giyimde çok önemli hizmet veriyor. Şimdi de okul sezonu açıldı. Yeni eğitim, öğretim başladı. Ekonomik şartları uygun olmayan ailelerimizin çocuklarının beslenmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz."

Büyükçekmece Belediyesi, Beslenme Destek Paketi Uygulamasını Sürdürüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece Belediyesi, Beslenme Destek Paketi Uygulamasını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement