Büyükşehir 260 Muhtarın Bilgisayarını Yeniliyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir 260 Muhtarın Bilgisayarını Yeniliyor

Büyükşehir 260 Muhtarın Bilgisayarını Yeniliyor

Büyükşehir Belediyesi, muhtarlara verdiği bilgisayarları yeniliyor. 2006 yılında dağıtımına başlanan proje kapsamında 260 bilgisayarın yenilenmesi için ihale yapılacak.

19.04.2011 11:07

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki muhtarlara verdiği teknik destek sürüyor. Daha önce verilen hizmetlere ek olarak 28 Nisan Perşembe günü yapılacak olan ihaleyle 260 bilgisayar daha muhtarlara dağıtılacak.

NANO TEKNOLOJİLİ MİNİ PC

Yapılacak ihalede katılımcı firmalardan mini PC özelliği taşıyan bilgisayarlar için 45 nm teknolojili, en az 1,8 Ghz ve 1 mb önbellekli ve dual core 510 modeli için fiyatlar alınacak. Ayrıca bilgisayarların en az 2048 MB kapasitesinde DDR3 ram bellekli bilgisayarlarda en az 250 GB SATA harddiskli olması istenecek.

5 YILDA 810 BİLGİSAYAR VE TEKNİK DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki mahalle ve köy muhtarlıklarına, muhtarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere, internet hizmeti dâhil bilgisayar vermişti. 2006 yılında başlanan bilgisayar dağıtımı kapsamında 4 yılda 550 bilgisayar muhtarlara teslim edildi. İki grup halinde eskiyen teknolojiyi yenileyecek olan Büyükşehir, bu kapsamda ilk olarak 2006 yılında dağıtılan bilgisayarları yenileyecek. Aynı zamanda bilgisayarların yanında Büyükşehir teknik personeli tarafından muhtarlara teknik destek verilerek yaşadıkları sıkıntılar gideriliyor.

E-MOS'LA TÜM MUHTARLAR BİRLEŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında uygulanmaya başlanan ve kısa adı e-MOS olan Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi, bütün muhtarları ortak hatta birleştirmişti. e-MOS sayesinde muhtarların fonksiyonlarının arttırırken nüfus, adres gibi bilgiler sistem üzerinden sorgulanabiliyor. Göç bilgilerinin sağlıklı bir şekilde alınabildiği sistemde kayıt dışı nüfus, ikamet ve iş yerlerinin kontrol altına alınıyor. Ayrıca emniyet, itfaiye, ambulans gibi acil durum birimlerine sistemden bilgi akışının sağlandığı sistem sayesinde, sisteme girilecek her türlü vatandaş şikâyeti Çözüm Masası'na anında iletilebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir 260 Muhtarın Bilgisayarını Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement