Büyükşehir Belediyesinden Kilis Yolu'na Asfalt - Son Dakika
Son Dakika Logo

Büyükşehir Belediyesinden Kilis Yolu'na Asfalt

18.04.2016 14:30

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Gaziantep-Kilis karayolundaki asfaltı yeniliyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Gaziantep- Kilis karayolundaki asfaltı yeniliyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkililerinin, tamamı 60 kilometre olan Gaziantep-Kilis yolunda, artan trafik nedeniyle çökmeler oluştuğunu tespit ettiği bildirildi.

Ayrıca yapısı bozulan yolda su birikintilerinin de oluştuğunu belirleyen yetkililerin, bunun önlenmesi için yolun standardının yükseltilerek, yol kenarlarında su drenaj yapılarının planlandığını belirttiği kaydedildi.

Açıklamada, yolun eski olan sathi kaplaması sökülerek yerine sıcak asfalt çalışmaları başlatıldığı aktarıldı.

Yolda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken'in, şu ifadelerine yer verildi:

"Uzun süredir kullanılan yol yenilendi. GASKİ'nin çalışmasını da tamamladık. Şimdi 13 kilometrelik kısmı asfaltlıyoruz. 15-20 güne kadar birinci etabı bitmiş olacak. 81 bin ton asfalt döküyoruz. Kilis yolu yaz aylarında daha çok kullanılıyor. Yaz ayları başlamadan asfaltını bitirmek istedik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesinden Kilis Yolu'na Asfalt - Son Dakika


Advertisement