Büyükşehir Enerjide Açılım Yaptı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Enerjide Açılım Yaptı

Büyükşehir Enerjide Açılım Yaptı

Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi'nin enerji sektöründe ciddi bir konuma geldiğini söyledi.

06.05.2013 13:43

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin üst düzey yöneticileri, İZAYDAŞ tesislerini yerinde inceledi. Genel Sekreter Yazıcı, İZAYDAŞ'ın son yıllarda enerji sektöründe ciddi açılımlar gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

BÜTÜN TESİSLERİ İNCELEDİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı'ya ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Kemal Altunel, Belde AŞ Genel Müdürü Kemal Yazıcı, Antikkapı AŞ Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, Belde AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Uzar, Antikkapı Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kaya, Altınnal Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Karadağ ve Kent Konut Genel Müdür Yardımcısı Alper Uzun eşlik etti. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, İZAYDAŞ Genel Müdür Yardımcıları İsmail Uludağ ve Bayram Karakuş'un ev sahipliğinde teknik bilgilerinde aktarıldığı gezide, yakma tesisinin besleme ünitesi ve kontrol odasındaki çalışmalar, bitkisel ve hayvansal atıklardan hem enerji hem de kaliteli gübre üretimi gerçekleştiren biyogaz tesisi, çöp gazından enerji üretim tesisi, ülkemizin en kapsamlı laboratuvarlarından biri olan İZAYDAŞ Çevre Laboratuvarı incelendi.

"ENERJİDE CİDDİ KONUMDAYIZ"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, üç saat süren programın ardından İZAYDAŞ yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti. İZAYDAŞ'ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kuruluşlarından bir tanesi olduğunu belirten Genel Sekreter Yazıcı, gerek performans artışı gerek gerçekleştirilen yeni yatırımlar gerekse yapım aşamasındaki projeler nedeniyle şirketin önemli bir ivme kaydettiğini vurguladı. Enerji konusunda yaptıkları açılımlara dikkat çeken Genel Sekreter, "Şu anda Biyogaz tesisi ile enerji ve gübre elde ediyoruz. Evsel çöp depolama alanlarında oluşan metan gazından elektrik üretiyoruz. Tehlikeli atıklar ve rüzgâr türbini ile de enerji üretimimiz söz konusu. Yapım aşamasında olan HES projemizin de tamamlanmasıyla enerji sektöründe ciddi bir konuma gelmiş olacağız" dedi.

"ÇEVRE DOSTU BİR KURULUŞ"

İZAYDAŞ'ın çevre dostu bir kuruluş olduğunu dile getiren Genel Sekreter Ersin Yazıcı, çevreci yatırımları artırmayı hedeflediklerini kaydetti. İZAYDAŞ laboratuvarından da övgüyle söz eden Genel Sekreter, "Laboratuvarımızın, standartların üzerinde özelliklere sahip olması bizim açımızdan önemli ve değerli. Bu özellikleri sebebiyle takdir edilen bir laboratuvara sahip olmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kalitesini bu alanda da ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Enerjide Açılım Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement