Hasan Öymez - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,
"Hükümetimiz, TBMM'miz, ilgili komisyonlarımız özellikle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yoğun bir gayret sarf ettiler ve 8 Mart'ta kadınlara son derece anlamlı bir hediye sunmak istediler. Ama gel gör ki bizde öyle bir muhalefet var ki öyle acımasız bir muhalefet var ki bizim bu hediyeyi size sunmamızı engellediler" dedi.
Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Artuklu Üniversitesiyle düzenlediği "Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar" konulu programında yaptığı konuşmada, muhalefetin, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa Tasarısına karşı TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı muhalefeti eleştirdi.
8 Mart'ın Türkiye'nin kadınları için çok ayrı önemi olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"8 Mart 2012, Türkiye'deki hanım kardeşlerimiz için adeta hafızalardan silinmeyecek bir dönüm noktası. Hükümetimiz, TBMM'miz, ilgili komisyonlarımız özellikle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yoğun bir gayret sarf ettiler ve 8 Mart'ta kadınlara son derece anlamlı bir hediye sunmak istediler ama gel gör ki bizde öyle bir muhalefet var ki, öyle acımasız bir muhalefet var ki bizim bu hediyeyi size sunmamızı engellediler. Fakat bu yasanın yarısı falan hemen hemen Meclis'ten geçti gibi. İnşallah bugün de çalışmalar yine devam ediyor, devam edecek. Evvel Allah, bugün biteceğine ben inanıyorum. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını alırız ve böylece Resmi Gazete'de yayınlanmak suretiyle yürürlüğe girer."
-"Erkekler de mahrum olmasın"-
Başbakan Erdoğan, "TBMM Genel Kurulu'nda dün görüşmelerine başlanan Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa Tasarısıyla artık kadınlar için yeni bir süreç başlamış oldu. Bu kanunla şiddet, şiddete uğrayan ya da şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadın, çocuk ve aile bireyleri, yani erkekleri de kast ediyoruz tabii. Erkekler de mahrum olmasın, psikolojik baskıya onlar da uğramasın" dedi.
Çocuk ve aile bireylerini koruma altına alacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Mağdurun can güvenliğinin sağlanması için koruma tedbiri hakim veya mülki amir tarafından alınacak. Gecikme olmaması için koruma tedbiri artık kolluk kuvvetleri tarafından da verilebilecek ya da şiddete uygulama ihtimali bulunanlar tedaviye sevk edilebilecek. Mağdurlara can güvenliğinin sağlanması yanında ekonomik ve adli destek verilecek. İhtiyaç olduğunda şiddet mağdurlarına barınma sağlanacak, evini, iş adresini değiştirmesi sağlanacak. Koruyucu tedbir kararlarının takibi teknik araç ve yöntemlerle yapılabilecek. Mağdurların nafakaları çok hızlı bir şekilde tahsil edilecek. Bu yasayla 7 gün 24 saat uzman personelin çalışacağı şiddet önleme ve izleme merkezleri kuruyoruz. Kadınlar için, şiddet mağdurları için son derece önemli, devrim niteliğindeki bu kanunun da hayırlı olmasını diliyorum."
Bu çalışmalara katkı veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Elbette kanun çıkarmakla meselenin çözülmeyeceğini biliyoruz. Şiddet başta olmak üzere kadınlar konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için en başta kafaların, bakış açılarının, zihinlerin değişmesi gerekiyor. Ülke olarak, toplum olarak geçtiğimiz 9 yılda bu konuda epeyce bir mesafe aldığımıza inanıyorum. Yasal düzenlemeleri, işte bu süreci sağlam bir zemine oturtarak kadınlarımızın toplumda hak ettikleri onurlu, hakkaniyetli konuma gelmelerine katkı sağlayacak araçlar olarak görüyoruz."
Başbakan Erdoğan, sözlerini "Mardinli kadınlarımızın yanı sıra Türkiye'deki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" diyerek tamamladı.
- MARDİN
Son Dakika › Güncel › Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar Programı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?