Buz tutan gölde motosikletle tur atıyorlar - - Son Dakika
Güncel

Buz tutan gölde motosikletle tur atıyorlar -

Buz tutan gölde motosikletle tur atıyorlar -

Denizli'nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.

15.12.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Denizli'nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Fotoğraf tutkunları ve yöre halkı buz tutan göl yüzeyinde oluşan ışık cümbüşünde keyifli anlar yaşarken, bazı motosiklet tutkunları buz tutan gölde motosiklet yarışı yapıyor.

Yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Işıklı beldesinde bulunan göl yüzeyi buzla kaplandı. Geceleri -10 derecelere kadar düşen sıcaklık nedeniyle buz kalınlığı yer yer 30 santimetreyi bulurken, Beğdilli köyünde yaşayan balıkçılar teknelerini kıyıya bağladı. Göl kenarına giden fotoğraf tutkunları özellikle akşam saatlerinde yüzeyde oluşan renk cümbüşünü görüntülemeye çalışırken, bölge halkı da buz tutan zeminde keyifli dakikalar geçiriyor.

Zaman zaman buzlu zeminde motor yarışları düzenleyen bölgedeki motosiklet tutkunları tehlikeye aldırmadan birbirlerine motosiklet üzerindeki hünerlerini sergiliyor.

Beğdilli köyünde yaşayan Metehan Kılıçkaya buz tutan gölde motosiklet sürmenin ayrı bir heyecan olduğunu belirterek, "Yılda bir kaç hafta göl buz tutuyor. bu yıl havalar çok soğuk geçti ve göl daha erkek buz tuttu. Bizde bunun keyfini yaşıyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz ancak motosikletle buz üstünde ilerlemek oldukça heyecanlı" dedi.

Akşam saatlerinde Beğdilli köyüne gelen fotoğraf tutkunlarından İsmail Atalay ise göl yüzeyinde oluşan ışık cümbüşünün kendilerini göle çektiğini belirterek, Işıklı Gölü'nün doğa harikası bir bölge olduğunu, her mevsim gölde fotoğraf çektiklerini ifade etti.

Yedi yaşındaki kızıyla birlikte göl yüzeyinde yürüyüş yapan Sulkan Köseoğlu, "Ege bölgesinde buz tutan bir göl bulmak çok zor. Bizde kızımla birlikte buz yüzeyinde akşam yürüyüşü yapmayı seviyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buz tutan gölde motosikletle tur atıyorlar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement