LALE KÖKLÜ/ SALİM TAŞ - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle evlerini terk edip Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin çocukları, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen eğitimlerini aksatmamaya çalışıyor.
Evlerini terk ederek güvenli gördükleri Suriye'nin Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda hayata tutunmaya çalışan ailelerin çocukları, "herşeye rağmen" yarım kalan eğitimlerine devam ediyor.
Yüzlerinde korkunun izleri okunan çocuklar, imkansızlıklar içinde ellerinde kalem ve defterlerle çadır okullarının yolunu tutuyor. Okul adını verdikleri yoksulluğun simgesi çadırda, küçücük bir okul tahtasına sığdırdıkları notları hecelemeye çalışan çocuklar, adeta karanlığa ışık tutuyor.
En büyük ihtiyaç kırtasiye malzamesi
Çocukların eğitimlerimlerinden geri kalmamaları için gönüllü olarak çadırda öğretmenlik yapan Ahmet Hüseyn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır okulda 6-14 yaş grubu 150 çocuğa her gün iki saat ders verdiğini kaydetti.
Çocuklara temel eğitimin yanı sıra Kur'an-ı Kerim de öğrettiklerini belirten Hüseyn, çadır okulda çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına ellerinden geleni yaptıklarını, buna rağmen en büyük eksikliklerinin kırtasiye malzemesi olduğunu söyledi.
Suriyeli çocukların hayalindeki güzel ülkeye kavuşması için tüm dünyanın yardım eli uzatmasını beklediklerini dile getiren Hüseyn, "Yaşadığımız hayat ortada. Adeta imkansızlıklar içinde imkan yaratmaya çalışıyoruz. Bunların başında da eğitim geliyor. Burada bulunan tüm çocuklar ülkemizin geleceği. Bizler eğer uğruna savaş verdiğimiz bir ülkeye kavuşmak istiyorsak bunun yolu ilimden geçiyor. Biz Suriyeliler, onların eğitimleri için elimizden geleni yapıyoruz ama bu yeterli değil. Dünya ülkelerinin de bizim ve çocuklarımızın sesini duymasını istiyoruz" diye konuştu. - Hatay
Son Dakika › Güncel › Çadır Okulda 'Herşeye Rağmen' Eğitim - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?