Çakır Ailesi Depremzedelerin Konuğu Oldu - Son Dakika
Güncel

Çakır Ailesi Depremzedelerin Konuğu Oldu

Çakır Ailesi Depremzedelerin Konuğu Oldu

Vali Nurullah Çakır ve eşi; iki çocuklu Çelebier ailesine akşam yemeğinde konuk oldular.

31.12.2011 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Nurullah ÇAKIR ve eşi Cemile ÇAKIR; evlerine yerleştirilen Vanlı depremzede aileleri ziyaret ederek, iki çocuklu ÇELEBİER ailesine akşam yemeğinde konuk oldular.

Geçtiğimiz Ekim ayının sonunda Van'da meydana gelen depremde maddi ve manevi zarar göre ailelerden bir kısmı Çorum'da geçici olarak iskân ediliyor. Bu kapsamda başta olmak üzere, her aile bir kurum yetkilisince ziyaret edildi. Ailelere yılbaşı nedeniyle çeşitli hediyeler de verildi. Vali ÇAKIR ve eşi Cemile ÇAKIR ile İl Emniyet Müdürü Necmettin EMRE ve eşi Selda EMRE, aileleri ziyaret ettikten sonra ÇELEBİER ailesiyle akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Vanlı depremzede ailelerin Çorum'a geliş ve burada geçici olarak iskân ediliş süreciyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali ÇAKIR, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çorumluların da Vanlı depremzede kardeşlerine sahip çıktığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "23 Ekim 2011 günü Van'da meydana gelen deprem sürecini dikkatle takip ettik. Çorum merkezde 23 aile İl Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına ve 4 aile de hayırseverlerce gösterilen evlerde, yine Osmancık'ta 1 aile olmak üzere toplam 169 kişi geçici olarak şehrimizde iskân etmeye başladı. Van Kriz Merkezi'nden şehrimize yönlendirilen bu ailelerin 2012 yılının yaz aylarında konutlarının yapılacak ve bölgeye geri dönecekler.

Depremzede aileler bizim içimizde misafir oldukları sürece, başta Kızılay Çorum Şubesi olmak üzere tüm kamu ve özel kurumlarımızla onların yanındayız. Depremzede çocuklarımız için anasınıfı oluşturduk. Yetişkinler HEM kurslarına devam edebiliyor. İş-Kur İl Müdürlüğümüz aracılığıyla toplum yarına çalışma kapsamında depremzedelerimizi yönlendiriyoruz. Sosyal Etüt ve Proje İl Müdürlüğümüzce konuyla ilgili proje çalışmaları sürdürülüyor."diye konuştu.

Çorum Deprem Sürecini Adım Adım Takip Etti

Deprem Günü Arama Kurtarma ve Sağlık Ekiplerimiz Çorum'dan Yola Çıktı

23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen depremin aynı günü Vali ÇAKIR'ın talimatı üzerine şehrimizden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi ve İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)'nden toplam 18 kişi deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

Çorum Vanlı Depremzedelerin Yanında Oldu

Bölgeye ekiplerin gönderilmesinin ardından Çorum esnafından gelen yoğun talep üzerine Vali ÇAKIR'ın öncülüğünde depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla iki tır dolusu gıda maddesi, deprem bölgesine gönderildi. Bu kapsamda girişimler Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nün destekleriyle gerçekleştirildi.

Vali ÇAKIR Depremzede Hemşehrilerimizin Cenazesine Katıldı

Vali ÇAKIR, depremde hayatını kaybeden hemşerilerimiz İngilizce öğretmeni Hasan AKBULUT ve bankacı Önder EREN'in Çorum'da gerçekleştirilen cenaze törenlerine katıldı.

29 Ekim Kokteyli İptal Edildi

Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yılı Kutlama Programları kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyet Resepsiyonu deprem nedeniyle bu yıl yapılmadı.

Çorum Başbakanlığın Van İçin Yardım Kampanyasına Destek Oldu

Depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının bir an evvel sarılması amacıyla Başbakanlık tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı ve banka hesapları açıldı. Bu kapsamda Çorum halkı kampanyaya destek olarak Vanlı kardeşlerinin yanında olduğunu gösterdi.

Depremde Vefat Eden AKBULUT Öğretmenin Ailesinden Ziyaret

Depremde hayatını kaybeden İngilizce Öğretmeni Hasan AKBULUT'un ailesi Vali ÇAKIR'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Hasan AKBULUT'un babası Yakup AKBULUT, amcası ve dayısı ile Dedesli Ovası Türkmen Köyü Derneği Başkanı M. Ali YILDIRIM yer aldı.

24 Kasım'da Depremde Hayatını Kaybeden Öğretmenler Unutulmadı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı'nda Van depreminde hayatını kaybeden Hasan AKBULUT ve Kadir UCUN isimli Çorumlu öğretmenlerimizin aileleri sahneye davet edildi.

Vali ÇAKIR, Merhum Hasan AKBULUT'un anne ve babası Güllü-Yakup AKBULUT ile Merhum Kadir UCUN'un babası Osman UCUN'a birer çiçek sunarak, acılı ailelerin yanlarında olduklarını bir kez daha hatırlatmış oldu. Gözyaşlarını tutamayan aileler, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladılar.

Çeşitli Kampanlarla Yardımlar Devam Ettirildi

"Haydi Hep Birlikte Isınalım Yardım Kampanyası"nda toparlanan katalitik, tüp ve elektrikli battaniyeler, Vanlı depremzede ailelere gönderildi. Yardımları uğurlama törenine Vali ÇAKIR, Belediye Başkan Yardımcısı Alper ZAHİR, Çorum Gaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım KAHRAMAN katıldı.

Şampiyona Öncesi Vanlı Halterciler Çorum'da Kampa Girdi

17-20 Kasım 2011 tarihleri arasında şehrimizde gerçekleştirilen Türkiye Halter Şampiyonası öncesinde Vanlı sporcular Vali Nurullah ÇAKIR'ın daveti üzerine Çorum'da kampa girdiler. Vali ÇAKIR'ın daveti üzerine Van'dan gelerek şehrimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde misafir edilen 7 Vanlı depremzede halter sporcusu Çorum'daki kamplarını tamamladılar.

Ortaköy'e Yerleştirilen Depremzedeler Ziyaret Edildi

Vali ÇAKIR, deprem bölgesi Van'dan Çorum Ortaköy Aşdavul'a getirilip yerleştirilen depremzede aileleri ziyaret etti. Erken saatlerde Çorum'un nostaljik kahvaltısı olan simit, börek ve peynirli bir kahvaltıda depremzedelerle bir araya gelen Vali ÇAKIR'a Çorum Milletvekilleri Dr. Cahit BAĞCI ve Murat YILDIRIM, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Hakan SARAÇ, Ortaköy Kamyakamı Zeliha UYAN ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Karahacip Belediyesi Vanlı Depremzedeleri Konuk Etti

Şehrimizde ağırlanan Vanlı depremzede aileler, Karahacip Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliği ile bir araya geldi.

Karahacip Belediye Başkanı Ahmet BEKTAŞ'ın verdiği buluşma yemeğine Vali Yardımcısı Sait TOPOĞLU, Ortaköy Kaymakamı Zeliha UYAN, Aile ve Sosyal Politikalar Ömer ALTINKESER, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esat KOLBAŞI ve Sevgi Derneği üyeleri de yer aldı.

Depremzede 28 Aileye Geçici İskân İmkânı

Kasım ayının son günlerinde şehrimize gelen depremzede aileler ilk olarak yerleştirildikleri Ortaköy Aşdavul YİBO'dan geçici olarak iskân edilmek üzere çeşitli evlere yerleştiriliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yer alan lojmanlar ile çeşitli kurum lojmanlarına yerleştiriler depremzedeler, aynı zamanda Çorumlu hayırseverlerden gelen destekler doğrultusunda da evlere yerleştirildiler.

Çorum merkezde 23 aile İl Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına ve 4 aile de hayırseverlerce gösterilen evlerde, yine Osmancık'ta 1 aile olmak üzere toplam 169 kişi geçici olarak iskân etmeye başladı. Van Kriz Merkezi'nden şehrimize yönlendirilen bu ailelerin 2012 yılının yaz aylarında konutlarının yapılacak ve bölgeye geri dönecekler.

Çalışmalar kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, okullara kayıt edildiler. Öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımı yapıldı. Yine bunların dışında da kıyafet yardımı yapıldı. Özellikle çocuklar ve gençler bu konuda sevindirildi. Ailelere temizlik malzemeleri ve kişisel bakım ürünleri dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çakır Ailesi Depremzedelerin Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement