Çalınan Bilgisayarı İçin 2 Bin 500 Lira Ödül Vadetti - Son Dakika
Güncel

Çalınan Bilgisayarı İçin 2 Bin 500 Lira Ödül Vadetti

Çalınan Bilgisayarı İçin 2 Bin 500 Lira Ödül Vadetti

Antalya'da bir kişi, iş yerinden çalınan ve içinde ailesinin fotoğraflarının bulunduğunu belirttiği dizüstü bilgisayarı getiren kişiye 2 bin 500 lira ödül vadetti.

01.01.2013 13:51

Antalya'da bir kişi, iş yerinden çalınan ve içinde ailesinin fotoğraflarının bulunduğunu belirttiği dizüstü bilgisayarı getiren kişiye 2 bin 500 lira ödül vadetti.

AA muhabirinin edinilen bilgiye göre, 27 Aralık 2012'de merkez Muratpaşa ilçesi Çaybaşı Mahallesi'ndeki iş yerine camını taş atarak kırdığı pencereden giren kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, dizüstü bilgisayarı alıp kaçtı.

İş yeri sahibi Mesut Şimşek, alarmın çalması üzerine gittiği iş yerinde camın kırıldığını ve dizüstü bilgisayarın çalındığını gördü. Şimşek'in 155 Polis İmdat hattını araması üzerine iş yerine giden polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarında yüzünde kar maskesi bulunan bir kişinin camı kırarak iş yerine girdiği ve dizüstü bilgisayarı alarak kaçtığı görüldü. Şimşek'in şikayeti üzerine şüphelinin yakalanması için başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

-Manevi değeri olan fotoğraflar var-

İş yeri sahibi Mesut Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin 8 ayrı güvenlik kamerası ile izlendiğini belirtti.

İş yerine 10 milimetre kalınlığındaki camı taş atarak kıran ve pencereden giren kişinin sadece masasının üzerindeki dizüstü bilgisayarı alıp kaçtığını anlatan Şimşek, "14 yıldır esnaflık yapıyorum. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Zorumuza giden bu kadar güvenlik kamerası ve alarmın içinde hırsızın elini kolunu sallayarak, canı pahasına 10 milimetre kalınlığındaki camı kırıp, içeri girmesi" dedi.

Çalınan bilgisayarının içinde vefat etmiş anne babası ile yakınlarının fotoğraf ve videolarının olduğunu bildiren Şimşek, "Bir de şirketimle ilgili bazı bilgiler vardı. Maddi olarak çok değerli bir şey değil. Ama benim için manevi değeri olan aile büyüklerimin fotoğraflarının olması dolayısıyla önemliydi" diye konuştu.

Bilgisayarını alan kişiye çağrıda bulunan Şimşek, şöyle konuştu:

"Bizim için bilgisayarın maddi değeri hiç önemli değil. Çünkü fatura bedeli bile 713 lira. Ama bu dünyadan göç etmiş aile büyüklerimizin, babamın, annemin fotoğrafları ve videoları olduğu için bilgisayarı önemsiyorum. Ayrıca şirket bilgilerimiz de bilgisayarın içinde. Bilgisayarı alan veya bir şekilde bulup getirene fiyatının 3 katını, 2 bin 500 lira ödül vermeyi düşünüyoruz. Lütfen bilgisayarı alan veya bulan kişi çağrımızı dikkate alsın."

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalınan Bilgisayarı İçin 2 Bin 500 Lira Ödül Vadetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement