Camide Aşure Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Camide Aşure Dağıtıldı

Camide Aşure Dağıtıldı

Şeker Hoca Lakaplı Celal Tilgen, Şeker Camiinde Cuma Namazından Sonra Cemaate Aşure Dağıttı.

24.12.2010 17:25

Malatya'nın renkli simalarından Şeker Hoca lakaplı Celal Tilgen, görev yaptığı şeker camiinde Cuma Namazından sonra cemaate aşure dağıttı. Cami'de yapılan Aşure dağıtımına Hacı Bektaşı veli Kültür Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli ile Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan'da katıldı.

Cuma namazında vaaz verirken birlik ve beraberlik vurgusu yapan imam Celal Tilgen yanından ayırmadığı laptopundan ?şık Veysel'e ait bir şiiri dinletti. Cuma namazı sonrası şeker Hoca'nın dağıttığı aşureyi yiyen cemaat ilk defa bir camide aşure dağıtılmasından dolayı teşekkür ettiler. İmam Celal Tilgen, amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu ve bu sayede kardeşliğin pekişeceğini söyledi.Tilgen, "Aşurenin içinde en az 10-12 çeşit tahıl var, işte bizlerde böyle kaynaşarak bizleri bölmek isteyenlere fırsat vermemek için aşure dağıtımını tertipledik" dedi.

Camideki aşureye katılan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, imam Celal Tilgen'e bu organizasyondan dolayı teşekkür ederek, Malatya'nın birliğine beraberliğine katkısı olduğu gibi Türkiye'ye de örnek olacaktır bu olay. Türkiye'de her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç var." dedi. Doğan, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Rahmetli Başkaban Bülent Ecevit'in 'Camide bizim Cemevi de bizim' sözünü hatırlatarak, "Şuanda bu sözlerin en önemli örneklerini yaşıyoruzö dedi.Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli ise "Şeker Hoca'nın Muharrem Ayının sona ermesi ile bizleri buraya birlik ve beraberlik içinde toplamış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Şeker Cami'nde düzenlene aşure gününe ayrıca İl Özel İdaresi Genel Müdürü Sami Er, Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata'nın yanı sıra daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Camide Aşure Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement