Camide 'Kadına Şiddet' Paneli - Son Dakika
Güncel

Camide 'Kadına Şiddet' Paneli

Camide \'Kadına Şiddet\' Paneli

Şanlıurfa Valiliği ile Elbirliği Derneği'nin işbirliğiyle kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla, Yenişehir ve Eyyüpnebi Mahallesi'ndeki camilerde panel düzenlendi.

12.09.2012 19:43

Şanlıurfa Valiliği ile Elbirliği Derneği'nin işbirliğiyle kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla, Yenişehir ve Eyyüpnebi Mahallesi'ndeki camilerde panel düzenlendi.

Valilik ve Elbirliği Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen ve kadına şiddetin son bulup, sağlıklı toplum oluşturulması amacı güdülen proje kapsamında, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Barosu'ndan uzmanlar alanlarına göre kadına şiddetin etkilerini düzenlenen panellerde vatandaşlara anlatıyor.

Proje kapsamında; Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Aksoy Camisi ile Eyyüpnebi Mahallesi'ndeki Eyyüp Peygamber Camisi'nde panel düzenlendi. Cami avlusunda düzenlenen panelde konuşan Elbirliği Derneği Başkanı Handan Karataş, amaçlarının şiddetin sonlandırılarak sağlıklı bir toplum oluşturulmasına zemin hazırlamak olduğunu belirterek, "Valilik ile birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Bu projede; Müftülüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz ve bir de hukukçu arkadaşımız olmak üzere üç iştirakçimiz var. Burada alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından kadına şiddet anlatılıp, şiddetin nasıl önleneceği konusunda katılımcıları bilgilendiriyoruz" dedi.

Kadına yönelik şiddetin anlatıldığı tanıtım filminin gösterildiği panele katılan uzmanlar ise, kadına yönelik şiddetin dini, hukuki ve sağlık yönünden etkilerini anlattı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Camide 'Kadına Şiddet' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement