Çanakkale'den Bayırbucak'a Bir Tır Dolusu Yardım - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'den Bayırbucak'a Bir Tır Dolusu Yardım

Çanakkale\'den Bayırbucak\'a Bir Tır Dolusu Yardım

Çanakkale'de, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım için toplanan 26 ton un ve peynir yüklü TIR, dualarla yola çıktı.

06.03.2016 18:08

Çanakkale'de, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım için toplanan 26 ton un ve peynir yüklü TIR, dualarla yola çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) önderliğinde, İnsani Yardım Derneği Çanakkale Şubesi, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenler'i için yardım malzemesi topladı. Toplanan 26 ton un ve peynir, bir TIR'a yüklenip, bugün öğlende Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne götürülmek üzere uğurlandı. Törene, İnsani Yardım Derneği Çanakkale Şube Başkanı Murat Büyük, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

TIR'ın yola çıkması öncesinde bir konuşma yapan İnsani Yardım Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Murat Büyük, iki ay içinde Bayırbucak'taki Türkmenler'e yardım yağdığını söyledi. Bugün beşinci TIR'ı gönderiklerini belirten Büyük, "Allah'ın izniyle Çanakkale'den Bayırbucak Türkmenleri için Çan İlçesi'nden de 6'ncı yardım TIR'ını uğurlaşacağız" dedi.

Büyük şöyle devam etti:

"Çanakkalemiz Suriye'ye, Halep'e, Şam'a, Seraplus'a ve Bayırbucak'a sahip çıkma iradesini fazlasıyla göstermiştir. Bugün burada arkamızda duran TIR'da 24 ton un, 2 ton Ezine peyniri bulunmaktadır. Son 5 yıldır Suriye'de devam eden savaş dolayısıyla 300 binden fazla insan hayatını kaybetti. 600 binden fazla çocuğumuz yetim kaldı. ve 5 milyondan fazla insan da yerini, yurdunu, yuvasını vatanını terketmek zorunda kaldı. Bu 5 milyon insanın 2 milyonundan fazlası, şu an bizim sınırlarımız içerisindedir. Türkiye olarak, Çanakkale olarak kardeşlerimize elimizden geldiği kadar sahip çıkmaya çalışıyoruz. ve bundan sonraki süreçte de inşallah ensar kardeşliğini göstererek onlara sahip çımaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından yardım TIR'ı dualarla yola çıktı.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'den Bayırbucak'a Bir Tır Dolusu Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement