Liselilerden işaret diliyle Çanakkale Türküsü
ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'ndeki bir lisenin öğrencileri, 'Ellerimiz Konuşuyor' projesi kapsamında, Çanakkale Türküsü'nü işaret diliyle seslendirdi.
Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde okuyan 11'inci sınıf öğrencisi Zeynep Yerli, toplumda işaret dili konusunda farkındalık oluşturmak için 'Ellerimiz Konuşuyor' projesini oluşturdu. Okul yönetiminin koordinatörlüğünde proje için Ocak ayınca bir dizi çalışma başlatıldı. Beş aydır süren çalışmaya, Etwinning portalı üzerinden ülkenin farklı il ve ilçelerindeki 20 okuldan 200 öğrenci de destek verdi. Tüm kentler, kendi yöresine özgü türküleri işaret diliyle okuyan bir gösteri hazırladı. Ülke geneline yayılan projeyle engelli ve engelsiz tüm insanlarla iyi ilişkiler kurarak, empati ve duyarlılığın attırılması hedefleniyor.
BEĞENİLDİ
İstanbul İşletme Enstitüsünün Uzaktan Eğitim Kurslarına katılarak eğitim alan Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nden 11 öğrencinin işaret diliyle sergilediği Çanakkale Türküsü performansı beğeni topladı. Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi, Şehitler Abidesi gibi kentin farklı noktalarında yapılacak çekimlerle performansın görüntüye alınacağı kaydedildi.
AMAÇ PROJEYİ ULUSAL ÇAPTA DUYURMA
Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Elif Kaya (28), "Ocak ayından bu yana etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Çocuklarımız okul tanıtımı, görsel sözlükler hazırladılar. Çalışmalarımızı sürekli internet ortamından paylaşıyoruz. Bugün Çanakkale Türküsü çekimi için geldik. Bu son etkinliğimiz. Çanakkale çeşitli yerlerinde, Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi ve Şehitlikte çekimler yapacağız. Amacımız Çanakkale'yi temsilen bu projemizi ulusal çapta duyurmak" dedi.
Projenin mimarı olan öğrenci Zeynep Yerli, 9'uncu sınıfta işaret dili öğrenmeye başladığı belirterek, şunları söyledi:
"Birkaç arkadaşımızla birlikte merak sarmıştık. Bir süre bıraktık ve devam etmedik. Annem internette bir şarkının işaret diliyle çevrilmesini görüyor. Annemin tavsiyesiyle ben de işaret dilini öğrenmeye ve yapmaya devam ettim. Yavaş yavaş olmaya başladı. Tek korkum internete video koymaktı. İnternete video koymaya başladıktan sonra işitme engelli insanlardan mesaj almaya başlamak çok hoşuma gitti. Onlarla iletişim kurmak gerçekten çok güzel. Arkadaşlarımda bu konuyla ilgili merakları vardı. Sonra bu projeyi hocalarımıza taşıdık. Hocalarımızda bize yardım etti. Böyle bir proje ortaya çıktı."
Son Dakika › Güncel › Çanakkale Liselilerden İşaret Diliyle Çanakkale Türküsü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?