Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Bodrum'da - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Bodrum'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Tırdan detay görüntü -Tırı ziyaret eden vatandaşlar ve çocuklardan görüntü -Kaymakam Gödekmerdan ile röportaj -Hediyelik eşyalardan görüntüler - Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Özel Müzesi tırı, Bodrum'da ziyarete açıldı.

29.02.2016 16:07

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Tırdan detay görüntü

-Tırı ziyaret eden vatandaşlar ve çocuklardan görüntü

-Kaymakam Gödekmerdan ile röportaj

-Hediyelik eşyalardan görüntüler - Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Özel Müzesi tırı, Bodrum'da ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Özel Müzesi tırı Bodrum'da ziyaretçilere açıldı.

Bodrum Kaymakamlığı ile Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğünce, ilçeye davet edilen Çanakkale Savaşları gezici müzesi, Bodrum Belediye Meydanı'nda ziyarete açıldı.

Tırın ziyarete açılmasından kısa süre sonra müzeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ziyarete katılan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferinin önemine dikkati çekti.

Dünyanın en güçlü ordularına karşı çok büyük bir mücadele verildiğini hatırlatan Gödekmerdan, "Bu tarihe geçmiş bir olaydır. Sergiden de görüldüğü gibi, yokluklar içinde, imkansızlıklar içerisinde, dünyanın en güçlü ve donanımlı devletlerine ve en büyük silahlarına karşı çok büyük mücadele verilmiştir" diye konuştu.

Bu savaşın Türk milletinin manevi gücüyle kazanıldığını ifade eden Gödekmerdan, bu başarının ve manevi gücün çocuklara en iyi şekilde anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin de tırın ilçede bir hafta sergileneceğini söyledi. Çanakkale savaşının yüzyılın en büyük destanı olduğunu belirten Geçin, "Fiziki yönüyle bizden üstün olan güce karşı, Türk askeri dillere destan bir kahramanlık göstermiştir" dedi.

Geçin, "Çocuklara vatan sevgisini aşılamak, bayrak bilincini oluşturmak ve özgürlük kavramını doldurmak amacıyla bu çalışmayı yaptık. Çünkü vatansız ne canımızı ne de malımızı koruyabiliriz" diye konuştu.

Çocukların da yoğun ilgi gösterdiği müzede, Çanakkale Savaşını simgeleyen hediyelik eşyalar da satışa sunuldu.

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Bodrum\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Bodrum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement